Emlékeztek rá? Remete lett az ABBA zenekar szőke szépségéből

2016. június 5-én egy stockholmi hotel eldugott kis szobájában szokatlan élményben lehetett része az ott lévő ABBA-rajongóknak: a zenekar tagjai újra együtt ünnepeltek. A zárt körű ünnepség apropója az volt, hogy a zenekar férfi tagjai 50 éve találkoztak először.

A családias hangulat végül azt eredményezte, hogy Agnetha, a ma is gyönyörű szőke szépség és Anni-Frid, a szintén vonzó barna hajú énekesnő azon vették észre magukat, hogy az egyik kevésbé ismert daluk szövegét olvassák fel, a zenekar férfi tagjai pedig, Benny és Bjorn ezt nem hagyták annyiban: énekelni kezdtek, ami óriási meglepetés volt minden jelen lévő ismerősnek és barátnak. Sajnos azonban a ritka eseményről nem készült felvétel, csak egy pár fotó, és elég valószínű, hogy a közeljövőben nem is lesz példa az ehhez hasonló koncertekre. Ez pedig azzal magyarázható, hogy Agnetha, a szőke énekesnő remetéhez hasonló életet folytat, és hallani sem akar se a hírnévről, se a rajongókról.

abba9

Hol él ma Agnetha?

Agnetha Faltskog egy saját kis szigeten, Ekerón él, Stockholm közelében. Legszívesebben a kutyái társaságában tölti napjait, de persze a szigeten élő lányával, a 43 éves Lindával és annak családjával is sok időt tölt együtt. Három unokája van, két kutyája, és egy gyönyörű háza, ahonnan a tenger vizének zörejét egész nap hallani. A hullámok kellemes hangját rettenetesen fontosnak tartja Agnetha, nem is tudna meglenni nélküle.

abba7

A zenekar feloszlásának oka

Agnetha és Bjorn egy TV-műsorban találkoztak, 1971-ben házasodtak össze, és egy évvel később már meg is alakult az ABBA zenekar. Kezdetben férfizenekarnak indult, Benny és Bjorn voltak az alapító tagok, a lányok csak később csatlakoztak hozzájuk. Benny és Anni-Frid 1978-ban házasodtak össze. Agnetha és Bjorn azonban pont egy évvel később vált el, a rajongók nagy sajnálatára, hiszen a válás után már semmi sem volt ugyanaz – annak ellenére, hogy még 3 évig együtt zenéltek, és mindent megtettek, hogy legalább szakmai téren együtt maradjon az ABBA. 1981-ben aztán Anni-Frid és Benny is elvált, és egy évvel később végleg feloszlott a híres svéd zenekar.

agneta

Miért él remete-életet Agnetha?

Agnethát nagyon megviselte a válás, gyermekeivel szeretett volna lenni, de az állandó turnék ezt nem tették lehetővé. Végül aztán terápiás kezelésnek vetette alá magát, ami a pánikbetegségén is sokat segített. Egy szörnyű repülőgépes élmény miatt ugyanis rettenetesen ódzkodott mindenféle utazástól, már autóba is félt beszállni. Az embereket is kerülte. Mániákus és beteg őrültségnek tartotta azt is, ahogy a rajongók hangosan sikoltoztak, mikor meglátták az ABBA tagjait. Végül aztán a teljes visszavonulás mellett döntött, évekig még a rádiót se kapcsolta be, semmilyen zenét sem hallgatott.

abba8

Különös szerelmi kapcsolatok

Annak ellenére, hogy ma már csak lánya családjával él együtt, korábban számos kapcsolata volt Agnethának: egy ideig még a svéd király egyik közeli barátjával is járt. Sőt, három évig újra férjnél volt (1990-1993), egy magándetektívhez ment hozzá, akit a fiának és a lányának a védelmére béreltek fel, mikor gyermekrablással fenyegették meg őket. Rengeteg buktatót tartogatott számára az élet, talán szülei halála még a válásánál is jobban megviselte őt.

Agnetha szüleinek tragikus halála

Sajnálatos módon Agnetha édesanyja, Birgit az öngyilkosságot választotta, és teljesen váratlanul kiugrott 6. emeleti lakásuk ablakán. Egy évvel később Agnetha édesapja is meghalt, de Agnetha édesanyja halálának tragikus körülményeit sokáig titkolta, annyira nehéz volt neki ez az időszak.

A legkülönösebb dolog viszont az, hogy még az egyik zaklatójával is szerelmi kapcsolatot létesített, akit végül kitoloncoltak Svédországból. Egy holland férfi, aki targoncásként dolgozott, szabadidejében mániákusan zaklatta Agnethát, és két évig rendszeresen megfordult a háza környékén.

Agnetha így vallott erről a kapcsolatáról:

“Annyira kíváncsivá tett engem Gert, hogy végül aztán nem tudtam neki ellenállni.”

Gert van der Graaf-fal 1997-ben kezdett el járni Agnetha, de csak két évig tartott a kapcsolatuk, és 2000-ben már hivatalosan is eltanácsolták a férfit Agnetha háza közeléből, sőt, az országból is kitoloncolták, de a férfi egészen addig nem adta fel, míg végül 2006-ban letartóztatták őt Agnetha házának közelében.

abba6

Az ABBA tagjai napjainkban

Várva várt nyugalom

Agnetha ma már csak egy dologra vágyik: hogy hagyják békén őt és családját. Talán nem is meglepő, hogy ez minden vágya, hiszen eleget állt már a rivaldafényben, és rengeteg tragikus eseményt kellett feldolgoznia magánéletében. Nem csoda hát, hogy kis szigetén végre jól érzi magát, jókat sétál a kutyáival és végre együtt lehet lányával és annak családjával. Ennél nem is kell neki több.

Forrás: Daily Mail