Videó: 192 kilót nyom a világ legkövérebb 10 éves gyermeke

Arya Permana még csak 10 éves, de már 192 kilót nyom. Szülei most azért fogják szigorú diétára, mert már nem találnak neki ruhát. Hogy juthat egy gyerek idáig?

Az indonéz fiú normális súllyal született, de kétéves korától hízásnak indult.  A 10 éves kisfiú állandóan éhes, és mára már annyit eszik, hogy szülei azt nyilatkozták, van, hogy pénzt kell kölcsönkérniük, hogy elegendő ételt tudjanak neki venni. Arya édesapja 38.000 forintnak megfelelő pénzt keres havonta, de ez nem elég a gyermek étkeztetésére.

A 192 kiló úgy megterheli Arya szervezetét, hogy állandóan fáradt – már a mozgás és a légzés is nehézséget jelent számára. Az iskolából ki kellett venni, a fiú ideje nagy részét a medencében pancsolva tölti, vagy alszik.

A szülők, akik kövér gyereküknek először örültek, hogy “egészséges”,  csak most kaptak észbe, és fogadkoznak, hogy szigorú diétára fogják majd csemetéjüket.

“Nincs fájdalmasabb annál, hogy látod a gyerekedet szenvedni. Arra vágyom, hogy lássam a fiamat tanulni és játszani más gyerekekkel” – nyilatkozta a Daily Mail-nek a a fiú édesanyja.

Aryát számos orvos vizsgálta, de egyelőre nem tudnak rájönni, hogy mi lehet az extrém étvágy és hízás oka. A mezőgazdasággal foglalkozó család pedig nem tudja megfizetni a speciális orvosi segítséget, így egyelőre nem valószínű, hogy ki fog derülni, mi okozhatja a problémát. A szülők most azt határozták el, hogy barnarizs-diétára fogják gyermeküket – ennyi tudnak tenni a fiú egészsége érdekében.

Forrás: Daily Mail | Mirror