Pszichológiai kísérlet: A rosszul öltözött gyereknek nem segítünk? Megdöbbentő videó az UNICEF-től

Az  UNICEF a State of the World’s Children kampányának részeként készült el ez a szociálpszichológiai kísérlet, amiben azt akarták megmutatni, mennyire másképp reagál az utca embere egy jól öltözött kisgyerekre, mint egy elhanyagoltra. Utóbbiakon nem szívesen segítünk, pedig ők azok, akik igazán rászorulnának.

A 6 éves gyermekszínészt, Ananot először felöltöztették szép ruhákba, majd megkérték, az utcán játssza el, hogy elveszett – , miközben a stáb rejtett kamerával ott rejtőzött nem messze tőle. Később ugyanarra a térre kiállították ugyanazt a kislányt, csak műkoszos arccal, és szegényesebb ruhákban.

Ahogy arra számítani lehetett, a szép ruhás kislányhoz sokan odamentek, megkérdezték, hol az anyukája, segíthetnek-e valamiben, kedvesek voltak vele az utcán, az étteremben, akárhol jelent is meg. Amikor azonban a maszatos arcú kislányt látták, simán elmentek mellette, rászóltak, az étteremből pedig, ahol a csinos alteregóját megölelték, most egyszerűen kizavarták.

A kislányt annyira elszomorította, hogy így bántak vele, hogy a tervezett forgatási időt le kellett rövidíteni. Anana könnyes szemmel panaszkodott:

“Csak azért tették, mert koszos volt ruhám és az arcom. Nagyon szomorú lettem.”

Forrás: Metro