Hamarosan robotok fogják készíteni a hamburgereket is

Ha egy robotikus könnyen automatizálható, monoton munkát lát, felcsillan a szeme, és tervezni kezd. Ezért szállt rá a Szilícium-völgy a kajakészítős munkákra.

Nem elég, hogy a Szilícium-völgybe települt pizzasütők munkáját olyan robotok készülnek elvenni, amik képtelenek a Rigolettó áriáit énekelni dagasztás közben, egy másik streetfood is veszélybe került. Egy Craigslist hirdetés tűnt fel a TechInsider újságíróinak. A körmönfontan megfogalmazott álláshirdetésben a következő szerepel:

“Az étteremben bemutatjuk a szabadalmaztatott, új technológiai fejlesztésre alapozott megoldásunkat, amely lehetővé teszi a lehetetlenül finom és megfizethető hamburgerek automatikus gyártását.”

Azt gyanítják, hogy a hirdetést a 2012-ben alakult, ám eddig titokban tevékenykedő Momentum Machines robotikai startup adta fel. A cég korábban bemutatott egy olyan gépet, amely óránként 400 hamburgert tud legyártani emberi közreműködés nélkül. A tippet megerősíti, hogy a cég építési engedélyért folyamodott San Francisco SoMa-negyedében.

burgerrobot

Ez az egyetlen ismert kép a csodaburgerről. Nem néz ki rosszul

A Momentum Machines gépe a rendelés pillanatában darál és süt húst, vág zöldséget, és ekkor pirítja a bucit is. A szendvics összetétele ugyanúgy módosítható és testreszabható, mintha egy ember rakná össze a hamburgert.

A cégben a Teslától és a NASA-tól kilépett robotikusok dolgoznak, a fejlesztési vezető pedig Heson Blumenthal Fat Duck éttermében dolgozott korábban.

A prototípus két és fél négyzetméteren elfért, és a cég ígérete szerint három szakács bérét és kiképzését spórolja meg annak, aki robotra cseréli az alkalmazottait. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mennyibe kerül a robot.

Forrás: FinTechRadar