Na ezért fotózkodjunk nagyon, nagyon óvatosan a nyaralás alatt

Az elmúlt években egyre nagyobb divat lett veszélyes helyeken szelfit készíteni, vagy fotózkodni. A kép és a lájkok kedvéért egyre kijjebb merészkedünk a sziklákon, egyre őröltebb trükkökre vagyunk képesek, meg sem nézzük, mi van a lábunk alatt, ez pedig végzetes játék.

A 35 éves Colleen Burns a Grand Canyonnál járta a turistautat barátaival, amikor naplementekor odaértek a leghíresebb fotózkodós helyhez. Colleen is felmászott a sziklára, és kiült a szélére, míg egyik barátja lefotózta.

Képernyőkép – 2016-07-15 11:00:57

A kép jól sikerült, Colleen meg is osztotta az Instagramján, aztán az üldögélés után felállt, még sétáltak egy kicsit, de az ösvény szűk volt, Colleen tett egy rossz mozdulatot, és néhány órával a fotó posztolása után lezuhant. 120 méter mélyen a vadőrök találták meg a holttestét. Mivel nem Colleen az első ember, aki saját óvatlansága miatt halt, vagy sérült meg – 2015-ben több ember halt bele a szelfizésbe, mint amennyit megettek a cápák -, továbbra is csak azt tudjuk szajkózni, mindenki figyeljen oda, miközben kirándul, fotózkodik, legyen körültekintő, és inkább ne kockáztasson. Ha a fényképezéssel meg a pózolással vagyunk elfoglalva, óvatlanok lehetünk, és nem figyelünk arra, hogy  milyen mozgást, erőt, elővigyázatosságot kíván a természet. Ha már veszélyes helyen akarunk kirándulni, legalább figyeljünk oda.

Forrás: People