Teljesen legális, és biztos, hogy te is használtad már: Nem hiszed el, mi az új drog a diszkókban

Az alkohol lejárt lemez, az Extasy uncsi, az energiaitalokat víz helyett isszák, kellett már egy új drog a diszkók világába. Ez pedig nem más, mint amit én teszek a hatéves lányom tejébe este: a kakaó.

A berlini klubokban nem kokaint szívnak fel az orrukba, hanem kakaóport, de lehet kapni magas kakaótartalmú italokat, ételeket, pirulákat is. De hogyan hat droghoz hasonlóan a kakaópor? Nyilván ne a cukrozott, zsírtalanított változatát képzeljük el, hanem a nyers kakaóport.

extra_large-1464966489-39-can-you-really-get-high-from-snorting-chocolate

Teljesen legálisan hozzá lehet férni, a szervezetre nem olyan káros, mint az ismert drogok, mégis felpörget, és eufóriát okoz, mert megemeli az endorfinszintet, és egy tirozin nevű természetes serkentőszert tartalmaz. Ezt már az aztékok és maják is tudták, és a kakaót az istenek növényeként tartották számon, még az a csoda, hogy a partizó fiatalokhoz csak mostanában jutott el.

91733_rtr4oiis

Ahhoz azonban, hogy tényleg jobb hangulatunk legyen a kakaótól, nagy dózisban kell bevinni a szervezetbe. Hiába akarunk a bolti kakaótól vagy csokitól benyomni otthon, előbb fogunk hányni, vagy fulladozni a tüdőnkbe került kakaóportól, mint egy kicsit is euforikus állapotba kerülni. Ahhoz pedig, hogy a kokain helyett az porrunkon szippantsduk fel, kell egy különleges készülék is.

Forrás: Ozy, Iflscience