Újra tanult járni és beszélni a 19 évesen stroke-ot kapott fiú

Niall Woods arról álmodott, hogy modellkarrierbe kezd, ehelyett 19 évesen stroke-ot kapott, kómába esett, és teljesen újra kellett kezdenie az életét.

A fiú egy nap fejfájásra panaszkodott, de miután bevett néhány fájdalomcsillapítót, sikoltozni kezdett az erős fejfájástól, azt mondta, úgy érzi, mindjárt felrobban a feje.

Niallt szülei kórházba vitték, ahol kiderült, hogy agyvérzést kapott, de olyan helyen, hogy nem lehet megoperálni. A fiút három héten át csak gépek tartották életben, ám hat hónap kóma után 2009-ben végül felébredt, de képtelen volt mozogni, beszélni, enni. A fiú elképesztő akaraterővel elkezdett küzdeni azért, hogy logopédusok, gyógytornászok, orvosok segítségével újra teljes életet élhessen.

Niall azt meséli, ott feküdt ágyban, és tudta, hogy kell járni, azt hitte, tudja, hogy kell úszni, és csak helyesen kell csinálnia,  kész is van. Nem olyan nehéz, ha az ember élvezi, amit csinál, élvezi azt, hogy minden egyes nappal egy kicsit előrébb jutott. Niall tudta, hogy meg fogja csinálni, és azt is, hogy ez időbe fog telni, és sok erőfeszítésbe, de egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy sikerülni fog.

Sikerült is. Ráadásul úgy, hogy Niall nem elégedett meg azzal, hogy tud egy kicsit enni, egy keveset járni, maszatosan beszélni, ő úgy akarta ezeket tenni, ahogy számára jólesett, ahogy ő maximálisan jónak tartotta, és addig harcolt, amíg el nem érte.

Az egykor balkezes fiú, akinek a bal oldala sérült az agyvérzésben, megtanult jobb kézzel enni, írni, és ma is minden nap eljár úszni, edzőterembe. Nemrég letette a jogosítványt, autót vezet, és a tervei szerint visszamegy az egyetemre tanulni. Szeretne munkát, barátnőt találni, és ugyanolyan életet élni, mint a stroke előtt.

Forrás: Mirror