A leghátborzongatóbb helyek a nagyvilágból

A BBC felállította a világ leghátborzongatóbb helyeinek listáját. Mutatjuk a legrémesebb öt helyet a világon, amelyek mégis turisták ezreit vonzzák.

Csontváz-tó, India

p03gn96v

Több, mint 5000 méteres magasságban találjuk meg a Csontváz-tóként ismert Roopkund tavat India Uttarakhad nevű államában. A tavat 1942-ben fedezték csak fel, ekkor a jég olvadni kezdett, és többszáz emberi csontváz került a felszínre.  Eleinte senki sem tudta, pontosan kik nyugszanak a tóban, aztán egy vizsgálat kimutatta, hogy a maradványok 1200 évesek. Betegség, tömeges öngyilkosság, természeti katasztrófa juttatta az embereket a tóba? További vizsgálatok feltárták, hogy a koponyákon található repedések alapján – mindegyik a fejtetőn volt, és tompa, gömbölyű tárgy okozhatta  – durva jégeső végezhetett az emberekkel. A jeges víz olyan jól konzerválta a testeket, hogy sokaknál a ruházat maradványait is elemezni tudták. Amióta azonban a tó híres lett, egyre több tolvaj érkezik a vidékre.

Kígyó-sziget, Brazília

p03gn9vs

Senki sem sétál szívesen az Ilha da Queimada Grande, vagyis a Kígyó-szigeten, ugyanis itt él az egyik legveszélyesebb mérges kígyó, az arany lándzsakígyó. Mérge halálos, teljesen lebénít, és egy órán belül öl. Olyan sok van belőlük a szigeten, hogy minden négyzetméterre legalább egy kígyó jut. A brazil hatóságok érthető módon lezárták a szigetet, csak azok mehetnek oda, akiknek különleges engedélyük van.

Patkányok temploma, India

F6KG68 Many, many rats cover all surfaces at the Karni Mata Temple in Deshnok, India.

Képzelj el egy templomot, amit nem hívek, hanem patkányok töltenek meg. A Karni Mata termeiben több mint 20.000 patkány él, akiket a papok és a hívek etetnek, kényeztetnek, imádnak, szent állatnak tartanak.A mindenhonnan özönlő rágcsálók előtt többezren tisztelegnek, sokan csak emiatt hosszú utat is megtesznek, esznek az otthagyott ételükből, és örülnek, ha egy-egy példány átszalad a lábukon. Bemenni a templomba nem egyszerű, hiszen még véletlenül is könnyű megsebesíteni vagy megölni egy patkányt a sok közül. Akinek nincs szerencséje, és rálép egyre, az komoly pénzbüntetésre számíthat. A patkányok száma egyébként a járványok, és a sok édesség miatt kialakuló cukorbetegség miatt nem nő ennél nagyobb ütemben.

Pokol kapuja, Türkmenisztán

BKXM6R Derweze or Darvaza, aka as the Door to Hell is a huge crater of burning natural gas in the Kara-kum desert in Turkmenistan.. Image shot 08/2009. Exact date unknown.

A hetvenes években földgázfeltárást végeztek, amikor baleset történt a türkmenisztáni Derweze falu közelében, a Kara kum-sivatagban. A földgázzal teli barlang beomlott, ekkor alakult ki a jókora lángoló kráter, amit a földből kijövő gázok tartanak lángok alatt. Senki sem tudja megmondani, mennyi ideig lángol majd még a hely, de addig is sokan a pokol kapujának tartják.

Babák-szigete, Mexikó

p03gn78w

Mexikóváros Xochimilco kerületében található a sziget, ahol ötven éven át egy Julián Santa Ana Barrera nevű különös alak élt. Nagyon babonás volt, ezért szinte minden fára babákat akasztgatott, aztán otthagyta őket. Aztán a sziget egyik lakója, egy fiatal lány belefulladt a csatornába, s ekkor a helyei kis nekiálltak mindenhova babákat akasztgatni, mára a sziget úgy néz ki, mint egy horrorfilm színhelye.