Így nézne ki az ember, ha az evolúció célja az autóbalesetek túlélése lett volna

Testünk nagyon jól ki van találva, de komolyabb autóbalesetek túlélésére – valljuk be – nem alkalmas. Az ausztrálok azonban eljátszottak kicsit a gondolattal, és megalkották azt a felnőtt férfit, akinél a test evolúciója során szempont lett volna az autóbalesetek túlélése. Így született meg Graham.

Így kéne kinéznünk ahhoz, hogy a balesetek során a lehető legkevesebb sérülést szenvedjük el:  bukósisak fej, légpárnás bordák- íme a férfi, aki túlélné a legtöbb autóbalesetet:

A sokkoló külső mögött nagyon is fontos és logikus változtatások vannak. A melbourne-i Közeledési Baleseti Tanács kérésére traumatológus orvosok, művészek és balesetelemző autóipari mérnökök közös munkával alkották meg ezt a torz fejformát és testalkatot – egy tipikus autóbaleset szempontjából biztonságos testet, amely védi a belső szerveket. A nyak elhagyása például véd a gerinc sérüléseitől és a lebénulástól, a mellkason lógó, nem túl esztétikus, levegős zsákocskák pedig elnyelik el a felsőtestet érő ütést. A testet gyantából, üvegszálból, szilikonból, emberi hajból készítették és Grahamnek keresztelték el.

A kampány célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az emberi test sérülékenységére.

Forrás: Designboom