Fejbeveri minden képzelt riválisát – Féltékeny gólya okoz károkat Németországban

A gólyákat megszoktuk, örülünk nekik, és kevés kivételtől eltekintve csak távolról csodálhatjuk őket. Ronny, a Németországba érkezett gólya azonban jókora felfordulást csinál maga körül, és esze ágában sincs a fészkében maradni.

A hím gólya  május elején érkezett Glambeckbe, azóta pedig az autók között járkál, és amelyik üvegében meglátja a tükörképét, arra erősen odavág.

dpaphotos948219_33x16_1600

Mivel a gólya csőre alapból is iszonyú erős, az állatnak nem lesz baja, viszont mindent – ablakokat, szélvédőket –  ripityára tör. Aki el akarja kerülni a gólyatámadást, az okosan textillel takarja le az autóját, így azt Ronny elkerüli.

A madár egyébként nem most lett ilyen harcias, a faluban már költő gólyapárból is elkergette a hímet, ám a nőstényt utána nagyjából magára hagyta. Nadine Bauer állatvédelmi szakember szerint Ronny saját tükörképében is riválist lát, akit el kell üldözni, vagy legalább jól beverni a fejét.

A garázda gólya augusztusban valószínűleg útra kel, a lakók viszont abban reménykednek, hogy jövőre nem ugyanoda tér majd vissza.

Forrás: ABC