Pokérandi és pokébank – Így keresnek pénzt élelmes cégek a Pokémon őrületből

Két hete tombol a világban a Pokémon Go őrület. Múlt héten még csak azok a vállalkozások húztak hasznot a mobillal elfogható szörnyekből, ahová maguktól – vagy a hely gazdája által lerakott pokémoncsalit követve – mentek a játékosok. Egy hét azonban elég arra, hogy a legtöbb cég észbe kapjon, és megpróbáljon valahogy hasznot húzni a játékosokból.

A bankok közül a Sberbank volt a leggyorsabb, már múlt héten felmérték, hogy melyik fiókjaik környékén van PokéStop, azaz olyan pont, ami hasznos felszereléseket ad a játékosoknak. Ezekhez központilag helyeztek ki pokécsalikat, hogy a játékosokat a bankfiók közelébe csalogassák. Ha pedig már ott voltak, felkínáltak nekik egy ingyenes balesetbiztosítást, amit egy becenév és egy telefonszám megadása után igénybe lehet venni.

pokedate

A PokeDates húsz dollárért – az nagyjából hatezer forint mai árfolyamon – szörnyvadászós randit szervez nekünk. A reménybeli párok egy megadott PokéStopnál vagy PokéGymnél találkoznak, majd együtt indulnak vadászatra. A randiszervező regisztrációkor egy pár kérdésből álló kérdőívet is kitöltet a felhasználókkal, hogy ne teljesen véletlenszerűen sorsoljon egymás mellé embereket.

Részletek a FinTechRadar.hu-n >>>