A jövő ruhája vigyáz majd az egészségünkre

Még nem teljesen tudjuk, hogy az olcsó szenzortechnológiából mit lehet kihozni. A Vodafone például a leégéstől védő fürdőruhában látja az egyik fejlesztési utat. És ez az ötlet még nem is számít vadnak.

Jobb, ha hozzászokunk, hogy az okos szót még nagyon sokat fogjuk hallani az elkövetkező években. Nagyon olcsóvá váltak a szenzorok, nagyon kicsire össze tudjuk nyomni az elektronikát, és mindenbe bele tudunk szerelni egy wifi chipet vagy egy mobilnetes modemet. A logika egyszerű: a sima postaláda csak tárolja az újságot, az okos postaláda ránk szól Facebook Messengeren, hogy megjött az olvasnivaló. És így tovább, míg minden okoseszköz lesz.

A Vodafone a napokban mutatta be a Smart Summer nevű kollekciót, ami nem kész termékeket, hanem fejlesztési irányokat tartalmaz. Okos úszódresszt, ami jelzi, ha túl erős az UV-sugárzás, és jobban járunk, ha árnyékba húzódunk.

napozas

Az Aerochromics pedig nemrég mutatott be három olyan inget, amelyek a mintázat változásával figyelmeztetnek a megváltozott szénmonoxid koncentrációra, radioaktív sugárzásra és a szállóporra. Ha az ing veszélyes mennyiségű szennyezést észlel, a szín és a minta megváltoztatásával figyelmezteti a viselőt.

Részletek a FinTechRadar.hu-n >>>