Íme a gyerek, aki másfél éven át “halhatatlan” volt

James Bernard Schafer az 1900-as évek első felében megrögzötten tökéletes és halhatatlan gyereket akart nevelni. A kísérlet végül nem úgy sikerült, hogy várta…

Schafer egy szekta vezetője volt, akinek volt egy embere a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató szervezetnél.

1939gauntt02

Schafer és Jean

Így került Jean 1939-ben a Long Island-i házba, ahol megkezdődött az átnevelése. A szekta szabályai szerint nem kaphatott sem húst, sem fűszeres ételeket, nem ihatott teát, kávét, de nem ez volt a legnagyobb baj. Jean csak akkor jutott látogatókhoz, ha azok fizettek a szektának egy csomó pénzt a különleges emberi lénnyel való találkozásért cserébe.

1939gauntt

A kislánynak saját gondozói voltak, akikkel tarthatta a kapcsolatot, de nekik az volt a kiemelt feladatuk, hogy távol tartsák a negatív gondolatokat a formálódó elmétől. A gyerek nem hallott olyan dolgokról, mint betegség vagy halál. A cél az volt, hogy a halhatatlan Jean felnőve átvegye a szekta vezetését, de közbeszóltak a biológiai szülei.

1939gauntt05

Nem tudni, hogy a médiafigyelem, az anyagiak vagy a későn megszólaló szülői vágyak miatt, de a család visszakérte Jeanet 15 hónapos korában. Mivel Schafer sosem adoptálta őt hivatalosan, a gyerek visszakerült szüleihez, akik nem bajlódtak azzal, hogy halhatatlanná neveljék. Jean ma normális felnőtt, boldog házasságban él, Schafer pedig öt évet ült börtönben csalásért.

1939immortal_title

Schafer egyébként orvosként végzett, tagja volt a Ku Klux Klannak, mielőtt megalapította volna saját, fizetős szektáját. Mior börtönben volt a Sing Singben, a mennyeien békés szektatulajdonban álló telek és ház, ahol Jeant nevelték, kikerült a tulajdonából. Schafer kiszabadulása után metafizikai témájú iskolát és újságot indított, de 1955-ben feleségével együtt holtan találták az iskola területén egy autóban egy búcsúlevéllel.

Forrás: Wikipedia, Hoaxes