Így lehet napi 400 forintból megetetni egy egész családot

Három éve létezik egy Facebook csoport, aminek mára több, mint 140 ezer követője van. Nem sztárok osztanak meg képeket, nem is vicces idézeteken nevetnek, hanem azon agyalnak, hogyan lehet napi egy fontból megetetni egy egész családot.

Az oldalt az angiliai Pat hozta létre, egyszerű ötletként indult, de mára receptekkel, tippekkel, sürgősségi listákkal teli, hasznos oldal lett belőle.

Pat

Pat

Persze nem szuperegészséges élelmiszerekről beszélünk, hanem a puszta túlélésről, az éhezés elkerüléséről. Napi egy font, azaz kerekítve 400 forint. Merthogy rengetegen vannak hazánkban is, akiknek csak ennyi jut ételre.

Gombóc

Gombóc

A trükk természetesen az, hogy a maradékokat is felhasználjuk – például a krumpli héjából is lehet csipszet sütni -, és hogy a legolcsóbb élelmiszereket vásároljuk. Akinek van földje, kertje, az magának is megtermelhet sok zöldséget, gyümölcsöt, amiért nem kell később boltba menni, vagy tarthatunk egy-két baromfit.

Még ezt is ki lehet hozni olcsón

Még ezt is ki lehet hozni olcsón

Ha napi 400 forintból akarunk enni, akkor vegyünk olcsó krumplit, tésztát, tojást, zsírt, cukrot, alapvető hozzávalókat. Ha élesztőt is szerzünk, akkor már ehetünk lángost, kenyeret, palacsintát, gyúrhatunk olajból, lisztből vízből gombócot, ami levesbetétként nagyszerűen megállja a helyét. Csontból, farhátból – ezekhez henteseknél időnként olcsóbban hozzájuthatunk -, leveszöldségekből már kész is a leves. Ezen kívül, ha van rá időnk, vadásszuk a leértékeléseket, azokat a pékségeket, ahol zárás előtt féláron adják az ételeket, a vöröskeresztes akciókat, vagy azokat a boltokat, ahol hajlandók a nemsokára lejáró szavatosságú, vagy sérült árukat ingyen, vagy olcsón odaadni.

Forrás: Mirror