Kipróbálnád? Így lehet tartósítani a görögdinnyét

A görögdinnyénél nincs is finomabb a nyári napokon, de aztán eljön az ősz, és egy egész évig várhatunk rá újra. Egy furcsa módszerrel azonban akár az újévi partiig is el lehet tartani a dinnyét. Hogy az íze milyen marad, arról nem tudunk nyilatkozni, de a tuti módszer az tuti módszer. 

Első lépés: Válasszuk ki a tökéletes görögdinnyét. ne legyenek rajta repedések, karcolások, ütődések, sérülés nyoma, különben az egész megrohad pár nap alatt. Ne a legnagyobbat válasszuk, elég lesz egy négy kilós darab, abból is a vastagabb héjú változat, és nem baj, ha nem teljesen érett.

1

Második lépés: Ezt a viaszos módszert először Indiában fejlesztették ki. A dinnyét be kell vonni paraffinnal, vagy valamilyen viasszal, így a dinnye nem veszíti el a nedvességét, de védve van a külső hatásoktól is. A dinnyét töröljük szárazra, ne legyen rajta föld, sem nedvesség. Melegítsük fel a viaszt, s ahogy az lassan lehűl, öntsük a dinnyére fél centi vastagon minden pontján.

6043755-collage-1471244970-650-2d099849c2-1471370264

Harmadik lépés: Ha a viasz megszilárdult, tegyük egy dobozba, amit szalmával vagy újságpapírral béleltünk ki, és mehet a dinnyénk aludni egy sötét, hűvös, száraz helyre. Időnként lessük meg, nincsenek-e rajta repedések, külsérelmi nyomok.

6043805-13938243_10208465512769582_4657259628207173660_o-1471243980-650-2d099849c2-1471370264

Negyedik lépés: Újévkor szedjük le a viaszréteget teljesen, mossuk meg alaposan a dinnye héját, és tálaljuk ötletesen!

6043905-13920542_10208465501409298_5977272198543954263_o-1471246561-650-7ecc59277b-1471370264

Forrás: Brightside