Van egy tulajdonság, ami jobban vonzza a nőket, mint a humor vagy a jó külső

Ezt a tulajdonságot a nők jobban értékelik, mint bármi mást, és jobban vonzza őket, mint a megnyerő külső, vagy a fergeteges humor, ez pedig az önzetlenség.

Mivel a kutatókat régóta érdekli, hogy miért is vonzódik mindkét nem az önzetlenséghez, különböző vizsgálatokat végeztek. A British Journal of Psychology lapban  megjelent eredmények azt mutatják, hogy az önzetlen emberek nemcsak könnyebben találnak párt, de többet is szexelnek átlagos társaiknál. Ennek az egyén szempontjából persze megvan a maga aelőnye, de a kutatók szerint biológiai szempontból azért jó, mert így öröklődik az önzetlenség.

Maga az altruizmus sok mindenben megnyilvánulhat, azok, akik vért adnak, jótékonyodnak, vagy csak egyszerűen segítenek a barátaiknak, vonzóbbak az ellenkező nem számára. Az önzetlen férfiak több kalandról, partnerről, és szexről számoltak be, s az eredmény ez maradt azután is, hogy a kutatók kizárták a kérkedés esélyét.

Egy másik kísérletben azt vizsgálták, a nők milyen férfiakat találnak vonzónak. A jóképű, önző típusokat maximum egyéjszakás kalandokra választották, míg az önzetlen férfiakat hosszú távra. Fointosnak tartották ezt a tulajdonságot a kapcsolat és érthető módon a gyerekvállalás szempontjából is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a párválasztásnál nem veszünk figyelembe más tulajdonságokat is, és azt sem, hogy aki folyamatosan önkénteskedik, segít, és önzetlenül viselkedik, garantáltan több kapcsolathoz jut. De ha már fel akarjuk hívni magunkra a másik nem figyelmét, inkább ezzel próbálkozzunk, legalább teszünk is közben valami jót.

Forrás: Iflscience