Hajléktalanok egy lépésre a legnagyobb álmuktól

Mark Twain Koldus és királyfi című művét vette alapul fotósorozatához Horia Manolache amerikai fotós. A hajléktalanokat lefotózta először úgy, ahogy voltak, aztán megkérdezte tőlük, mi a legnagyobb álmuk – s annak kellékeivel is készített fényképet. Szomorúan kétarcú képek születtek.

hengrandmother and her first husband took the kids away from her.

Tammy San Franciscóban él, aki bárki arcára mosolyt varázsol. A legnagyobb fájdalma az, hogy a nagymamája és volt férje elvették tőlea gyerekeket.

PopHe was addicted foUnfortunately, he is now an alcoholic

Pops részt vett a vietnámi háborúban, utána mérnökként dolgozott, de amikor elvesztette az állását, drogozni kezdett. Hiába volt rehabilitáción, most alkoholista.

o an organisation from San Francisco.

Mike füvezett, a rendőrök elkapták, most újra próbálja építeni az életét, dolgozik, és a hajléktalanokat segítő szervezet révén talált egy helyet is, ahol ellakhat.

ent in the 60’she plans to visit every country in the world.

McKayas büszke rá, hogy szülei része voltak a hippi mozgalomnak a hatvanas években. Az a terve, hogy a világ összes országát végiglátogatja

d alongced. She is very shy when she is sober.

Jennifer  Írországból jött férjével, de aztán elváltak. Amikor józan, nagyon félénk.

ago. He is a writer and the chance made to find out that we have friends in common. He will use this photo for the next book he will publish.

Dan nemrég lett hajléktalan, író, kiderült, hogy a fotóssal közös barátaink is vannak.

she has Alzheimer

Bill majdnem börtönbe került, így elmenekült az államból, ahol élt, azt kérte, ezeket a fotókat küldjék el Alzheimer-kórral küzdő az anyjának, hátha így felismeri a fiát.

frank

Frank feleségével és kutyájával él egy saját készítésű kis hajlékban, de állandóan attól fél, a hatóságok elveszik tőle. Jómódban nőtt fel, de a drog az utcára juttatta , de az egyik legkedvesebb ember akivel a fotós valaha is találkozott.

Max

Max vietnámi veterán, 43 éven át szolgálta hazáját. Amikor nyugdíjas lett, mindent feladott, és az utcára került. Egészségügyi problémái miatt nehezen mozog, és alkoholproblémákkal küzd.

hon

Honey olyan édes hangon énekel, akár a méz, és ukulelén játszik. Erőszakos férje elől menekült, autóját végül elvették a rendőrök, így került az utcára.

hen

Henry drog- és alkoholfüggő volt, ma a hajléktalan szervezet újságját árulja

hat

Hatter rendezvényszervező céget vezetett, de egy alkaommal, amikor 18 éven aluli személyt találtak az általa szervezett bulin, több, mint százezer dolláros büntetést szabtak ki rá, és mindene elúszott

shad

Shadet kiraboták, igazolványait is elvitték, bankkártyáival együtt, így került az utcára.

Forrás: Boredpanda