Először a történelemben paralimpikon lett egy fehérneműmárka arca

A 19 éves Rae Anderson már így is nagyon sokat elért. Rengeteg műtéten és intenzív fizikoterápián van túl, csak azért, hogy járni tudjon, miután bénultan született, bal lábával és bal karjával is komoly gondok voltak. A 2016-os szeptemberi Rio de Janeiró-i paralimpián diszkoszvetésben és gerelyhajításban versenyez majd, időközben pedig betört a divatiparba.

A Modibodi ausztrál fehérnemű márkának ő az első hivatalos nagykövete.

ig-desktop-BJKU4g6B41a

A márka mindent megtesz, hogy erősítse a nők pozitív testképét, s olyan sportos fehérneműket tervez, amelyek kényelmesek hordhatók és divatosak egyszerre.

ig-desktop-BIuUT99gnPn

Figyelembe veszik, hogy a nők bizony szoptatnak, izzadnak, és menstruálnak.

ig-desktop-BHMImAhgTM6

A photoshop-ellenes Modibodi szeretné megváltoztatni a mostanra kialakult képet a sportoló nőkről.

ig-desktop-BJALTjvgDTR

Nem mindegyikük olyan vékony, jókedvű, tökéletes, izmos és problémamentes, mint azt az Instagram-oldalak sugallják. Rae Andersonnal együtt úgy gondolják, változtatni kell a médiában a nőkről kialakított képen.

Rae az egyik műtétje után

Rae az egyik műtétje után

A fogyatékos nőkkel kapcsolatban még mindig rengeteg tévhit él. Rae azt mondja, mindenkinek megvan a maga difije, akár testileg, akár lelkileg, függetlenül attól, ven-e erre már címke, vagy nincs. Fogyatékosok igenis jelen vannak a társadalmunkban, csak az a kérdés, hogyan bánunk velük. Ő hihetetlen akaraterővel felküzdötte magát nemcsak odáig, hogy mozogni tudjon, de a legjobb sportolók teljesítményéig is.

Forrás: Aplus, SMH