Amikor az ufók a koppenhágai vidámparkban jártak – Nagyvárosok, ahogy eddig még senki sem mutatta meg őket

Rich McCor, vagyis inkább instagramos nevén paperboyo mindenhová magával visz egy fekete kartonlapot meg egy ollót, no meg persze a mobilját, amivel aztán vicces montázsképeket alkot szerte a világon.

A Londonban élő, 29 éves fiatal fiú szerint nem a vicces fotók ötletei jelentik számára a legnagyobb nehézséget, hanem az, hogy megtalálja a fotók készítéséhez szükséges megfelelő szöget.

Rich McCor így vall a fotók mögött álló ötletről:

“Szerintem ugyanazért jutott az eszembe, hogy különböző formákat lássak meg az épületekben, mint mikor a gyerekek a felhőket bámulva szintén más és más alakzatokat látnak meg.”

Érdekes még, hogy a fotók mögött rengeteg különleges sztori rejlik, amiket Rich McCor előszeretettel oszt meg rajongóival. Egy kis ízelítőt mi is összeállítottunk nektek.

1

Las Vegas: Marilyn Monroe ha ezt látná!

2

Párizs: a Diadalív másképp

3

London: kinek kell ez a karóra?

4

New York: R.I. P. Muhammad Ali

5

A manhattani óriáskeréknek romantikus története van: mikor Denos Vourderis 1948-ban megkérte a felesége kezét, akkor azt is megígérte neki, hogy ha igent mond, megveszi neki a híres óriáskereket. A lány persze egyből igent mondott, a boldog vőlegény azonban nagy bajban volt, hogy most hogy szedje össze a szükséges pénzt. Végül aztán mikor már a házaspár unokái is megszülettek, 1983-ban, rengeteg szorgos munkával telt évtizedet követően az akkor már idősödő úr tulajdona lehetett az óriáskerék. Az adás-vételi szerződés egy cigarettás doboz hátoldala volt, amin ez állt: sok szerencsét! Az idős bácsi 11 évvel későbbi, 1994-ben történt halála óta a fiai üzemeltetik az óriáskereket.

6

Las Vegas

7

Koppenhága: UFO-k szállták meg Dániát! A háttérben a Tivoli nevű vidámpark látható, amit a dán király abból a célból építtetett 1843-ban, hogy a nép “kevesebbet politizáljon”. Lehet, hogy bejött neki ez a pompás ötlet, mert röviddel azután, hogy Walt Disney meglátogatta ezt a vidámparkot, megnyitotta az első Disneyland-jét Amerikában.

8

New York: a híres Guggenheim Múzeum most inkább virágcserépként funkcionál.

9

Szingapúr: az élő fákhoz hasonlóan ezek a mesterséges fák is képesek a fotoszintézisre, sőt, még a vizet is fel tudják dolgozni, esténként pedig gyönyörű fénybemutatóval szórakoztatják a látogatókat. Itt azonban sokkal inkább egy golfpályát juttatnak az eszünkbe.

Forrás: verne.elpais.com

O. M.