Észak-Koreában kivégzés jár azért, ha valaki elalszik az értekezleten

Észak-Koreában nyilvánosan végeztek ki két magas rangú tisztségviselőt – egyiküket azért, mert elaludt egy Kim Dzsong Un elnökletével megtartott értekezleten – írta meg a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap.

Egyikük korábbi mezőgazdasági miniszter, másikuk az oktatási tárca egyik munkatársa – augusztusban nyilvánosan végezték ki őket légvédelmi fegyverrel Phenjan katonai akadémiáján.

A kettős kivégzésen az egykori minisztert azért ölték meg, mert “olyan közpolitikai javaslatokat támogatott, amelyek közvetlen fenyegetést jelentettek az észak-koreai vezetésre”, de Ri Jong Dzsint azért, mert elbóbiskolt egy Kim Dzsong Un elnökletével megtartott értekezleten. A vezető annyira felszívta magát emiatt, hogy még az értekezlet után közvetlenül elfogatta a férfit, kifaggatták, még korrupcióval is megvádolták, aztán a koholt vádakra hivatkozva kivégezték.

Az igazi ok azonban mindenki számára nyilvánvaló volt az első perctől, hiszen nem ez az első eset, amikor akár magas rangú vezetőket végeznek ki azért, mert elbóbiskolnak egy “nagyon fontos” értekezleten.

Forrás: Telegraph