Túl magasra építették az állomás új peronját – Az ablakon át közlekednek az utasok

Az eset nagyon groteszk, nem vitás, de ezúttal kivételesen nem Magyarországon, hanem Németországban történt. A holland határ közelében, Bad Bentheimban nem árt tehát, ha sportos az ember, ha netalántán vonatozni támad kedve.

A vadonatúj peron ugyanis olyan magasra épült, hogy az állomás épülete használhatatlanná vált, hiszen a vágány felől nem lehet kinyitni az épület ajtajait. Az állomáson járó utasoknak így nem maradt más választása, kénytelenek az ablakon át távozni.

Persze, ha nem sietős a dolguk, az állomás épületét körbe is lehet járni, akkor talán érvényesül az eredeti oka a peron felújítási munkálatainak: az egész cécó ugyanis azért indult el, hogy végre ezt a vasútállomást is meg lehessen közelíteni akadálymentesen. A kerekesszékkel utazók ugyan nehezen tudnak az ablakon át közlekedni, de hátha ráérnek még azzal az utazással, mert ha minden igaz, talán jövőre már valóban sikerül megvalósítani az eredeti elképzelést, és összhangba tudják hozni az épület méreteit a peron magasságával.

A kisváros polgármestere, Volker Pannen elég lazán veszi a helyzetet. Az Osnabrücker Zeitungnak például így nyilatkozott:

“Nem tudunk mit csinálni. Ez van, és kész. Ez az egész inkább egy érdekes történet arról, néha hogyan alakulnak a dolgok az életben.”

Német minőség ide vagy oda, a hivatalok malmai szemmel láthatóan Németországban is lassan őrölnek. A peron ugyanis a Német Államvasutak (DB) tulajdonát képezi, míg az állomás épülete a helyi vasúti társaság tulajdona. A helyi vállalatnak pedig csak későbbre ígérték be a felújításhoz szükséges támogatást, az építkezés második fázisával még legalább egy évet kell várniuk. Addig pedig a német utasoknak kijár egy kis testmozgás, mászhatnak az ablakon át kedvükre.

Forrás: noz.de