Hallászavart okozhat a világ legcsípősebb étele

Indonéziában létezik egy étel, a Haláltészta, aminek elfogyasztása erős hányást, és akár átmeneti hallászavart is okozhat – amellett, hogy olyan tüzes lesz a szánk egy fél napra, mintha sárkánnyá változtunk volna.

A Haláltésztát 100 madárszem csiliből készítik, meg némi tésztával. Az indonéz származású, de Londonban élő séf, Ben Sumadiwiriak próbálta ki kamera előtt az ételt Dzsakartában egy apró étteremben. A férfi híres arról, hogy jól bírja a csípős, főszeres ételeket, de a világ egyik legcsípősebb étele még rajta is kifogott. A madárszem csili ugyanis a világ egyik legcsípősebb fűszerpaprikája, és ennél az ételnél olyan koncentrációban használják, hogy szinte fogyaszthatatlan. Sumadiwiria hányt, könnyezett, és hiába nyomta magába a tejet, a hideg banánt, a turmixokat, a vizet, két percig nem is hallott.

Forrás: Mirror