Takarmányt árult emberi fogyasztásra a világ legrosszabb kisboltja

Penészes zöldségek, lejárt szavatosságú, nem megfelelően hűtött tejtermékek, hiányzó árucikkek – ezeket már megszoktuk a kisboltoktól. Amit azonban ez a magyarországi családi vállalkozás megengedett magának, az már mindennek a teteje.

Még a NÉBIH embereit is megdöbbentette, amit egy törökszentmiklósi családi boltban találtak. Lejárt szavatosságú, jelöletlen édességek, tészták, chips-ek várták a vevőket nagy műanyag zsákokban, amiket a szabályok szerint állati takarmányozási célra használhatnának csak. Amelyik élelmiszer nem volt jelölve, arról csak elképzelni tudjuk, honnan származott, és milyen volt az összetétele, de azok a termékek sem voltak jobbak, amiken volt címke: gyártás selejtnek minősültek, lejárt a szavatosságuk, vagy rá sem írták, meddig tarthatók el.

A nyomozás során kiderült, hogy a boltba az árut takarmányforgalmazó cégtől szerezték be, de embereknek adták el a kisboltban. A hatóság emberei nemcsak bezárták a boltot, és bírságot szabtak ki, de el is kobozták az árukészletet.

Forrás: NÉBIH