Nem hiszed el, mit tesz a szervezettel a világ legijesztőbb drogja

Létezik egy drog, amihez nagyon könnyű hozzájutni, hiszen Kolumbia utcáin nő. Az angyaltrombitából készített kábítószer azonban majdhogynem zombivá tesz: miközben nem tűnünk részegnek, vagy bármiben is másnak, mint szoktunk, az agyunkra ráhúzzák a rolót, és nem emlékszünk a másnapi ébredésig semmire.

Miközben kívülről nézve normálisan viselkedünk, nem vagyunk magunknál, és befolyásolhatók vagyunk, azaz ha valaki eljön velünk, és arra kér, vegyük le az összes pénzünket a bankkártyánkról, akkor megtesszük, vagy amíg öntudatlanok vagyunk, kirabol. Biztonságiak nem fognak gyanút, mert nem dülöngélünk, nem esünk össze, nem kiáltunk segítségért.

A szkopolamin nevű droggal – az utcán az ördög leheletének nevezik – nem véletlenül kísérleteztek már annak idején a németek és a CIA is. Utóbbiak igazságszérumként próbálták alkalmazni, de mivel erős hallucinációkat okoz, végül nem vált be. Az igazi felhasználók azonban a piti bűnözők – az Egyesült Államok Tengerentúli Biztonsági Tanácsa szerint csak Kolumbiában évente 50 ezer bűntényt követnek el  segítségével. Csak hogy még rosszabb legyen az egész, az ördög lehelete név is találó, hiszen elég belefújni a leendő áldozat arcába, úgy is hat, nem kell hozzá senkit megszúrni, még az italába sem kell becsempészni. Magyarországon főleg teát szoktak főzni a virágokból, és nem tudják, hogy a túladagolás bénuláshoz, tudatzavarban elkövetett öncsonkításokhoz, és akár halálhoz is vezethet.

A szkopolamin egyébként nem ismeretlen az orvosoknak sem. Kis adagokban tengeribetegség elleni gyógyszerként alkalmazzák, kemoterápia során enyhíthetik vele a hányingert, és az Alzheimer-kór kutatói is kísérleteznek vele, mert blokkolja a memóriát.

Forrás: Trueactivist