Diego kiapadhatatlan libidója menti meg a saját faját a kihalástól

Ő itt Diego. Rendkívül jelentős feladatot lát el: biztosítja a Galápagosi óriásteknősök egyik alfajának túlélését. Egy állat, aminek ha csökkenne a libidója, a teknősök egy része nagyon nagy bajban lenne.

Diego, mint aki tudatában van felelősségének, már 800 (!) utódot nemzett, pedig megvan már legalább százéves.

extra_large-1473863839-cover-image

Galápagos Espanola szigetén honos az óriásteknősök Chelonoidis hoodensis alfaja, s ők Diego kielégíthetetlen nemi vágyának köszönhetik majdhogynem egész létüket. A genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy az utóbbi években szabadon engedett 2000 teknős negyven százalékának Diego az apja.

A nyolcvan kilós Casanovát még 1976-ban vitték a szigetre egy állatkertből, pont azzal a céllal, hogy segítsen szaporítani az mindössze 14 állatra csökkent állományt.

Galápagos-szigeten egyre nagyobb bajban vannak a teknősök, elképesztő számban pusztulnak a  turisták, és egyéb okok miatt. A Chelonoidis nigra abingdonii alfajnak például Magányos George volt az utolsó  példánya egészen 2012-es haláláig – az alfaj így abban az évben nyomtalanul eltűnt.

Elképzelhető, hogy Diego  hasonló katasztrófától kíméli meg a Chelonoidis hoodensis alfajt. A teknős jelenleg Santa Cruz szigetén él,  hat nősténnyel, feladata pedig ugyanaz, mint eddig. Csak így tovább, Diego!

Forrás: Iflscience