Még szüzek, liberálisok és tuti van iPhone-juk – Ők lesznek Amerika következő vezetői

Ők a jövő nemzedéke, akikből valószínűleg befolyásos ember válik az élet egy-egy területén. Ezt azonban most nem nagyon mondanád meg róluk.

Csak néhány név azok közül, akik egykor a Harvardon végeztek: Roosevelt, Kennedy, Kissinger, Obama, Bill Gates, Mark Zuckerberg. Diákkorukban talán róluk sem gondoltuk volna, hogy ilyen sokra viszik. Idén még furcsább a helyzet, legalábbis a felmérések szerint amit a mostani diákok körében végeztek. A jó hírek közé tartozik, hogy az utóbbi évekkel összehasonlítva idén a legalacsonyabb a fehérbőrű hallgatók aránya, alig több, mint a felét teszik ki az összes elsősnek – de szép számmal akadnak ázsiai hallgatók is. Ahogy azt sejthettük, a diákok 16 százaléka nagyon gazdag családból érkezett, nagy részük olyanból, ahol valamelyik felmenő szintén a Harvardon végzett. Ugyanakkor 16 % azon diákok aránya is, akik családja évi negyvenezer dollárból, vagy annál kevesebből élnek meg.

A politikai összetétellel kapcsolatban a hallgatók nagy része a “valamilyen liberális” pártot jelölte meg, de még a konzervatív hallgatók között is nagy Donald Trump elutasítottsága. A zsidó hallgatók kétharmada saját bevallása szerint még sosem élt nemi életet, és nagy részük alkoholt sem fogyaszt – és a nem zsidó hallgatók között is meglepően nagy a még szűz hallgatók aránya. Ami viszont nem túl fényes a statisztikákban, hogy a diákok negyede füvezik, keménydrogokat pedig azok használnak, akik magániskolákból érkeztek az egyetemre. A legnagyobb lapok összegzése szerint jelenleg a Harvardra nagyrészt még  “szűz” diák jár, és szinte mindegyiküknek van iPhone-ja.

Forrás: BBC, TheHarvardCrimson

via 24