Spórolni szeretnél? Dolgoztass nőket! Nem kérnek fizetésemelést, nem panaszkodnak, és még sütit is hoznak!

Kristen Bell fájdalmasan ironikusan mesél a videóban arról, miért éri meg nőket foglalkoztatni a vállalatoknak.

Hiszen a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál, még akkor is, ha ugyanolyan jól végzik a munkájukat ugyanabban a beosztásban – ez alól egyébként Hollywood sem kivétel. Míg az unióban, és nálunk  a nők 17,6 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, az osztrákoknál például már 25,5 a különbség. A nők, mivel hálásak, hogy van munkahelyük, kevesebbet panaszkodnak a munkakörülményeikre, fizetésemelést nem is mernek kérni, és még sütit is visznek az irodába – mondja Kristen a videóban. Ráadásul nem is akarnak dolgozni igazából, csak otthon szeretnének lenni a családdal, míg férjük megvalósítja saját álmait.

Kristen Bell nem az egyetlen színésznő, akinek nagyon elege van az egyenjogúság hiányából. Patricia Arquette az  Oscar-köszönőbeszédében kelt ki a nők jogaiért, Jennifer Lawrence nyílt levélben fejtette ki véleményét, de csatasorban áll Emma Watson és Beyoncé is.

A keresetkülönbségnek több oka is van

Az egyik az, hogy sokan még mindig nehezen fogják fel, hogy a nők is dolgoznak, és nem csak otthon ülnek a gyerekkel. Azt is nehéz megemészteni, hogy egy nő, legyen akár színésznő, akár irodai alkalmazott, ugyanolyan értékes, mint egy férfi. A szakértők szerint a nők alacsonyabb bérezésének hátterében más dolog is áll: a cégek azokat a dolgozókat jutalmazzák, akik folyamatosan rendelkezésre állnak, nincs beteg gyerekük, szülői értekezletük, egyáltalán szülni sem mennek el.

Forrás: NOL