Nyolc állat olyan arccal, amit tényleg csak az anyjuk tud szeretni

Vannak olyan állatok, akik meglehetősen furcsa kinézetük miatt nem váltak szinte senki kedvencévé. Mi pont ezért szeretjük őket :)

Földimalac

Pofája kissé túlméretezett, ehhez adjuk hozzá hosszú, ragacsos nyelvét, és máris megkapjuk a tökéletes antikedvencet. A földimalac egyébként zömében Afrikában él, és termeszeket eszik.

aardvark-omaha-zoo-photo-ark_93731_600x450

Skarlátarcú majom

Kinézetre tényleg nem minden álmunk netovábbja, de élőben biztos aranyos. Az állat az Amazonas-medence viszonylag kis területén él, arca pedig nemcsak azért érdekes, mert szőrtelen és átlátszó bőr borítja, hanem azért is, mert az árnyalata kifejezi az adott egyed hangulatát, hímeknél pedig a szexuális érdeklődést is. Képes két hátsó lábára felegyenesedve járkálni az ágakon, nappal aktív, éjjel alszik. Gyümölcsöket, leveleket eszik.

red-uakari-monkey-los-angeles-photo-ark_93751_600x450

Sárkányfejű szöcske

Délkelet-Ázsiában lakik, gyümölcsöket, zöldségeket eszik, de más rovarokra is vadászik.

TvyamNb-BivtNwpvn7Sct0VFDulyAfA9wBcU0gVHVnqC5ghndaoSxWRanl2nMbC73DYoUHxDWS-JRozmWJo

Kopasznyakú selyemtyúk

Nem véletlenül nevezik angolul Showgirl chickennek, az állat kinézete több, mint figyelemfelkeltő. A vicc az, hogy pont meztelen nyakáért és selymes tollai miatt tenyésztik.

showgirl-2

Kép forrása: Chickenforum.com

Disznóorrú teknős

Az egyetlen édesvízi teknős, amelynek tengeri rokonaihoz hasonlóan uszonya van. Szegényt ennek ellenére nagyon sokan vadásszák, hogy megegyék, ezért veszélyeztetett.

Kép forrása: Australiangeographic.com.au

Kép forrása: Australiangeographic.com.au

Damara-turkáló

Egy patkány, aki a hódhoz hasonlít, de úgy él, mint egy méh vagy hangya. Földalatti telepeket hoz létre, ahol a hímek a királynőt szolgálják. Az a jobbik eset, amikor van szőre, de a legelképesztőbben a csupasz példányok néznek ki.

Kép forrása: Houstonzoo.com

Kép forrása: Houstonzoo.com

Szellemsáska

Úgy néz ki, mint egy földönkívüli, de ez a furcsa “ruha” nagyszerű álcázást biztosít a természetben. Sokan tartják őket otthon is, az állatkereskedések szinte vadásznak rájuk.

Kép forrása: Natgeocreative.com

Kép forrása: Natgeocreative.com

Floridai denevér

Kritikusan veszélyeztetett faj, talán 250 példány él még belőle. Nagyon érzékeny állatok, ha élőhelyük egy kicsit is változik, máris rosszul érzik magukat, vagy el is pusztulnak. A fakivágások, hurrikánok veszélyeztetik őket a legjobban.

bonnetted-bat-okeechobee-florida-photo-ark_93736_600x450

Forrás: NationalGeographic