3 napig le sem tudod hunyni a szemed tőle, olyan brutális – Íme minden idők legerősebb kávéja

Az italt egy sürgősségin dolgozó nővérnek készítették először, aki két napig ezt itta, és aztán három napig nem tudott aludni tőle…

Előre szögezzük le, hogy a túl sok koffein kifejezetten ártalmas, még akkor is, ha garantáltan ébren tart. Nem véletlenül írt orvos figyelmeztetést a világ legerősebb kávéja mellé… Az ausztráliai Adelaide-ben a Viscous Coffee-ban lehet megvásárolni a beszédes nevű Asskicker kávét (magyarul Fenékberúgó), ami garantáltan 12-18 órán át ébren tart.

asskicker_kave

Magát az italt egy sürgősségin dolgozó nővérnek készítették először, aki két napig ezt itta, és aztán három napig nem tudott aludni tőle. Ez a kávé egyébként nem egy főzet, hanem egy ázalék. Az Ass Kicker az Amerikában, Ázsiában, Új-Zélandon és Ausztráliában nagy népszerűségnek örvendő cold drip eljárással készült, és ez a titka extrém erejének is.

“A cold drip eszközök több órán át, cseppenként adják hozzá a vizet az őrölt kávéhoz, majd a telítődött őrleményből egy szűrőn át szintén cseppenként jut a koffeinben gazdag lé egy tartályba. Az így keletkezett sűrítményből készült ital koffeintartalmát befolyásolja továbbá az, hogy milyen volt a kávé-víz arány, és hogy milyen pörkölésű volt az alapanyag. A világosabb, enyhébben pörkölt kávék koffeintartalma eleve magasabb” – mondta el az eljárás lényegét Molnár Attila barista  a NOL.hu-nak.

Így lehet, hogy ez a különlegesség egy normál eszpresszó koffeintartalmának nyolcvanszorosával (!) rendelkezik.

Forrás: CNN | Nol.hu