Az anorexia valósága képeken – Amikor valaki 32 kiló, és azt gondolja: “Még mindig nem vagyok elég sovány”

Ivonne Thein 32 kg című fotósorozata anorexiás lányokat mutat be. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a modellek között sok helyen még mindig elvárás a soványság, a kötszerek pedig azt jelképezik, hogy ez egy kezelendő betegség.

A megnyitón Thein azt is elárulta, hogy a fotózáshoz az igazi anorexiás modellek nem akartak kötélnek állni, ezért egészséges, de vékony modelleket fotózott, és utólag képszerkesztő programmal tette őket még soványabbá.

32-KILOS_Ivonne-Thein_anorexia9

A fotós főleg a pro-ana oldalak ellen küzd, ahol az anorexiát, bulímiát követendő példának tartják, és az nyer, aki a lehető legsoványabbra éhezteti magát.

32-KILOS_Ivonne-Thein_anorexia6

“A kritikai szándék az esetemben világos. Fel akarom hívni a figyelmet arra, hogy az anorexiára biztató információkat minden tinédzser megtalálja az interneten” – mondta Thein.

32-KILOS_Ivonne-Thein_anorexia5

A sorozatnak azért 32 kg lett a címe, mert ennyi volt a testsúlya Isabelle Caro francia színésznőnek,  aki a No-l-ita ruházati cég reklámkampányában Oliviero Toscani olasz fotósnak ült modellt meztelenül.

32-KILOS_Ivonne-Thein_anorexia4 32_KILOS_Ivonne_Thein_anorexia8 32_KILOS_Ivonne_Thein_anorexia3 32_KILOS_Ivonne_Thein_anorexia2

Forrás: Culturainquieta