Egy beteg tinilány álmát valósították meg egy pécsi moziban

A 15 éves Dóri  izomsorvadásban szenved, kerekesszékben tud csak közlekedni, illetve gégekanüllel él. Az állandó felügyeletre szoruló pécsi kamaszlány életében először mehetett moziba, az élmény pedig hosszú órákra boldoggá tette.

Dóri gyámja végül levélben kért segítséget az Uránia mozi vezetőségétől, akik lehetővé tették, hogy a lány egy délelőttöt a moziteremben tölthessen, ráadásul minden segítséget megadtak neki a vetítés alatt is.

Dóri gyámja így mesélt az élményről:

“Kedves Urániások! Ma egy kislányt a világ legboldogabb emberévé tettetek! Élete első moziélménye így 15 évesen feledhetetlen élményt jelentett, füléig ér azóta a mosolya. Elvarázsolódott, gondtalanná vált arra a pár órára, amit biztosítottatok nekünk ezzel a különleges mozizással! Nemcsak bejutni segítettek, de kiszolgáltak minden földi jóval! Hercegkisasszonyhoz méltó helyet készítettek Dórinak (mert ő nem tud ülni, ahogy mi), megvendégelték, majd levetítették a kiválasztott filmet, figyelve a hangerőre, kényelemre, mindenre! Mindezek után meglepték Dórit a könyvtrilógiával, amiből a film készült. Hálásan köszönjük minden segítőnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy teljesüljön egy álom.”

Forrás: Bama.hu