Új jelenség terjed – “Egyszer használatos” nőkre vadásznak a pénzéhes férfiak

Újfajta bántalmazás terjed: több milliós hozományért veszik el majd teszik tönkre angol férfiak az indiai nőket. Mivel a nők nagyon szégyellik, ami velük történt, ezért titokban tartják, nehéz felkutatni őket, és meggyőzni arról, hogy álljanak ki a jogaikért.

A hozományért feleségül vett nők annyira nem mertek beszélni megaláztatásukról, hogy csak most kezdenek gyűlni az áldozatok. Az újfajta bántalmazásként emlegetett “játékban” brit-ázsiai férfiak feleségül vesznek indiai nőket a hozományért, majd szolgaként tartják őket, végül, amikor már minden pénzt elszedtek tőlük, magukra hagyják őket. Ráadásul nemcsak a férfi használja ki testileg-lelkileg-anyagilag a nőket, hanem a férfiak családja is: ők is támogatják ezt a fajta az erőszakot, sőt, sokszor részt is vesznek benne.

Az angol állampolgárságú férfiak megismerkednek az indiai nővel, majd miután elvették, és megszerezték a kötelezően kiadott hozományt, Angliába költöznek az asszonnyal – egy kis időre. Ezután a következő, nyaralásnak álcázott indiai úton szépen otthon hagyják feleségüket, elveszik annak útlevelét, és lelépnek haza, Európába. De addig is úgy bánnak a nőkkel, mint kizsigerelhető szolgákkal, folyamatosan elszedik maradék pénzüket, értéktárgyaikat is, gyakran verik és megalázzák őket, amikor pedig kérdezősködnének, agyonveréssel fenyegetik őket.

Az áldozatok annyira szégyellik azt, ami történt velük, hogy egy évnyi kutatómunkával sikerült 57 “egyszer használatos” (ez a jelenség neve) indiai feleségre bukkanni, akik hajlandóak voltak mesélni. Vannak olyanok is köztük, akiket ugyanaz a férfi vett feleségül és zsákmányolt ki – szépen meggazdagodott belőlük. Az áldozatok, mivel Indiában élnek, ezek után sokkal nehezebben találnak férjet, ha egyáltalán, és a becsapott asszonyokat folyamatos vádak érik saját családjuk részéről is.

Miért éri meg indiai nőt elvenni?
Sok helyen a szokásoknak megfelelően 1-3, de akár 10 millió forintnak megfelelő pénzt, ékszereket és aranyat adományoz a feleség családja a házaspárnak hozomány gyanánt.

A jövőben talán megoldást jelenthet, ha ezek a nők  – segítséggel persze – kiállnak a jogaikért, legtöbbjük férje ugyanis bűncselekmény kategóriába tartozó tetteket követett el (család, zsarolás, nemi erőszak, kényszerítés, stb) ellenük.

Forrás: BBC

via Velvet