Itt a legmodernebb, 2016-os ajánlás arról, hányszor kellene zuhanyozni és fogat mosni naponta

A középkorban még évi egy fürdés is teljesen rendben volt, ma meg lenézzük azt, aki nem zuhanyzik naponta kétszer. Legújabb tudományos eredmények segítségével most megpróbálunk  rendet tenni, és megmutatni, mennyi az annyi pontosan.

Hajmosás: Elég hetente kétszer. Kivéve azokat, akik szeretik minden nap élvezni a frissen mosott hajukat, és ezért fél órával korábban kelnek. Az érzékeny vagy száraz bőrűeknek azonban heti egy-két hajmosás is elég lehet.

Fogmosás: Napi kétszer két perc – kivéve ha az orvosunk azt ajánlja. A napi fogmosás-adag tartson két percig, de ne közvetlenül evés után álljunk neki, várjunk fél órát. A szájvizet – ami egyébként sárgíthatja a fogakat, csak szólunk – ne közvetlenül fogmosás után használjuk.

Dezodor csak este: A reggeli készülődéhez hozzátartozik, hogy hónaljunkat befújjuk vagy bekenjük, pedig az esti tisztálkodás után kéne, a termékek nagy része ugyanis 24 órán át hat, ám nem azonnal fejtik ki hatásukat. Figyeljünk arra, hogy alumíniumsótól mentes terméket használjunk!

Zuhanyzás: A kutatók szerint kórosan sokat zuhanyzunk, ezzel gyengítve bőrünk védekezőképességét. Mozgástól és életmódtól függően 2-3 naponta elég lenne fürdenünk.

Fogselyem: Azt bezzeg naponta lehet, semmi bajunk nem lesz tőle.

Forrás: Businessinsider

via HVG