A lány, aki megjárta a poklot, mert le kellett vágni a lábát – Most modell lehet belőle

Sarah Dransfield csak 16 éves volt, amikor egyre súlyosbodó lábfájdalmairól kiderült, hogy azokat nem egy egyszerű ficam okozza. A lánynál csontrákot állapítottak meg, és le kellett vágni a lábát.

A lánynak egyre többet fájt a lába, el is ment vele orvoshoz, de ott azt mondták, csak kificamíthatta, ezért fájdalomcsillapítókkal hazaküldték. Többször is visszament az orvoshoz azzal, hogy a fájdalom nem múlik el, de senkinek sem jutott eszébe komolyabb vizsgálatot elrendelni. A lány fiziológusa tanácsolta, hogy menjenek MRI-vizsgálatra, utána röntgenre, ahol ki is derült, hogy szó sincs ficamról: ez egy agresszív típusú csontrák.

s3

Sarah még a műtét és a kezelések előtt, szüleivel

Sarah-val nemcsak azt közölték, hogy rákos, de azt is, hogy valószínűleg elveszíti a beteg lábát. Először megpróbálták kemoterápiával, gyógyszerekkel visszaszorítani a daganatot, és azt tervezték, a lábcsontot  majd pótolják fémmel, de nem jártak sikerrel. Áttétek alakultak ki az idegekben, Sarah tüdejében, ezért az orvosok az amputáció mellett döntöttek, még úgy is, hogy Sarah, aki szerint ez rosszabb volt, mint maga a diagnózis, sokáig tiltakozott. Két műtét, és további kemoterápiák után végül sikerült megállítani a rákot, és Sarah, ha fél lábbal is, de elindult a gyógyulás útján.

Sarah 18. születésnapján

Sarah 18. születésnapján

Az elején nagyon nehezen szokta meg állapotát, szégyellte magát, azt akarta, hogy senki se lássa, mi történt vele,  lelkileg is mélypontra került.

“Furcsa érzések kavarogtak bennem; egyrészt jobban éreztem magam, mert már nem volt daganat a szervezetemben, másrészt nem tudtam kiverni a fejemből, hogy csak egy lábam van” – mesélte Sarah. “Nehéz volt elfogadni, ami történt.”

s1

Aztán összeszedte magát, újra megtanult járni, keményen dolgozott a sikerért. Az igazi megnyugvást azonban egy idei esemény hozta el neki: Sarah elment egy végtaghiányosoknak rendezett sporteseményre. Ott rádöbbent, hogy ha ennyien együtt tudnak élni amputációjukkal, akkor neki is sikerülni fog.

s2

A ma már 21 éves Sarah azóta büszkén jár-kel a világban, nem zavarja, hogy látják, mi történt vele, kerekesszékes versenyeken próbálgatja az erejét, és még egy modellügynökséghez is jelentkezett.

CtS3IhXWcAAniB-.jpg:large

Forrás: DailyMail, Examiner, Twitter, Twitter2