4 magyar bevándorló a 400 leggazdagabb amerikai ember között

A Forbes összegyűjtötte a 400 leggazdagabb amerikai embert, és listába szedte őket. Az érdekes az, hogy négy közülük magyar származású.

A leggazdagabb továbbra is Bill Gates

Bill Gates egy év alatt 76 milliárd dollárról 81 milliárd dollárra tornázta vagyonát. A többiek közül a bevándorlókat érdemes kiemelni, akik a 400 legnagyobb amerikai vagyonának több mint 10 százalékát birtokolják. A külföldről Amerikába érkezettek közülük 14-en gazdagabbak az őket oly sokat szidó Donald Trumpnál – lehet, hogy a politikusnak ez piszkálja annyira a csőrét. A Forbes által említett amerikai bevándorló milliárdosok közül a leggazdagabb az orosz származású Segey Brin, de hatan izraeliek, öten Indiából, négyen Tajvanról, négyen pedig Magyarország érkeztek.

De kik a leggazdagabb amerikaiak, akik valójában Magyarországon születtek?

Közülük a sokat emlegetett Soros György a legvagyonosabb  24,9 milliárd dollárjával, utána Thomas Peterffy tőzsdeguru következik, őt a repülőgépeket légitársaságoknak lízingelő Steven Udvar-Hazy követi, a negyedik pedig 3,5 milliárd dollárral Charles Simonyi  szoftverfejlesztő 1,8 milliárd dollárra becsült vagyonnal.

Forrás: Forbes444