1 millió forint, ha gyereket szülsz – Így motiválják a dolgozóikat a legmenőbb cégek

A sikeres cégeknél jól tudják, hogy nem feltétlenül a pénz az, amit az adott munkahelyen tartja a dolgozót – inkább a béren kívüli juttatások, és az extra figyelem. Az “Örülj, hogy itt dolgozhatsz” hozzáállás helyett azt üzenik: “Mi örülünk, hogy itt dolgozol”.

Spotify – Gyerek mindenáron

A legtöbb nőnek nagyon is fontos, hogy az adott munkahelye hogyan viszonyul az anyaság kérdéséhez. A Spotify-nál ezért nemcsak féléves fizetett szabadságot kapnak az anyukák, de akár a mesterséges megtermékenyítés költségeinek egy részét is átvállalják.

Adobe – Kétszer bezárnak

A cégnél nem fordulhat elő, hogy nem adják, vagy nem fizetik ki a szabadságot, sőt: évente kétszer – egyszer decemberben, egyszer nyáron – egész egyszerűen bezárnak, és mindenkinek kötelező szabadságon lennie.

Airbnb – Utazási hozzájárulás

A szállásközvetítő cégnél dolgozni is nagyszerű lehet, ők évi kétezer dollárnyi, azaz 550.000 forintot adnak dolgozóiknak csak utazásra – feltéve, hogy  a cég oldaláról választják ki a szállást.

Epic System – Egy havi szabi

Érdemes hosszú távon dolgozni az Epicnél, öt év folyamatos munkaviszony után ugyanis egy egész hónapnyi fizetett szabadság jár a dolgozóknak.

Facebook – Egymillió egy gyerekért

Mark Zuckerbergék tényleg egy nagy család, ahol mindig örülnek, ha újabb kisbaba érkezik valamelyik alkalmazotthoz. Minden egyes baba után egymillió forintot kapnak a dolgozók.

Google – Az özvegyekre is gondolnak

Ha a cég egy alkalmazottja meghal, akkor feleségének tíz egész éven át átutalják az elhunyt fizetésének felét.

Netflix – egy év fizetett szülői szabadság

A Netflix alkalmazottjaként anyukaként és/vagy apukaként is egy évnyi fizetett szabadság jár.

PwC – Viszlát, diákhitel

A tanácsadócégnél dolgozni azért is megéri, mert az egyetemi évek alatt felhalmozott diákhitelből évi 1200 dollárig (330.000 Ft) átvállalnak egy jelentős részt.

Forrás: Businessinsider, HVG