Ha ez a kép igaz lenne, egy jobb világban élnénk ma

Milyen jó lenne, ha igaz lenne: együtt gitározik két legendás személyiség, akik soha sem találkozhattak egymással, mégis, ha ez a fotó valós eseményt ábrázolna, tagadhatatlanul egy jobb világban élnénk.

John Lennon, a híres pacifista és Ernesto Che Guevara, aki a konfliktusok fegyveres megoldása mellett tette le a voksát, együtt énekelnek ezen a fotón, ami már többször bejárta a világhálót, és eredetileg egy másik képnek a photoshoppolt változata.

Az eredeti fotón John Lennon és Wayne “Tex” Gabriel, gitáros látható egy New York-i lemezstúdióban még 1972-ben.

che2

Az eredeti kép módosított változata 2002-ben jelent meg először, amit a “History in Pictures” (“A történelem képekben”) nevű Twitteres felhasználó oldal közölt le újra pár nappal ezelőtt.

che1

Állítólag még a 2000-es évre tehető ennek az érdekes képmontázsnak az ötlete, amikor is Havannában Fidel Castro részt vett John Lennon szobrának avatóján. Ez a történelmi esemény egy új kor kezdetét jelezte akkor, hiszen azt megelőzően a kommunista rezsim csak az imperialista eszmék megtestesítőjének tartotta a Beatles-t. A szoboravatással John Lennon halálának 20 éves évfordulójára kívántak megemlékezni. Azóta sem változott a közvélemény a háború és béke témáját illetően, talán manapság még inkább foglalkoztatja az embereket ez a téma. Ha ez a fotó igaz lenne, egész biztosan egy jobb világban élnénk ma!

Forrás: 3nz.it