Evelyn Dick, az angyalarcú gyilkos rejtélyes története

Evelyn Dick 1920-ban született Kanadában, s később a torzós gyilkosként vált híressé. Szépségére, vonzerejére nem lehetett panasz, senki sem gondolta volna róla, hogy megöli férjét és fiát is.

Evelyn Dick élete nehezen indult: apja ivott, anyja durva volt, állandóak voltak a veszekedések, verekedések, a szülők még az utcára sem engedték ki lányukat. Ahogy kamasz lett, a lányt megpróbálták bejuttatni a felsőbb körökbe, és az apa – valószínűleg rablással – pénzt is szerzett ehhez, de Evelyn csak addig jutott, hogy gazdag idősebb férfiak kísérőjeként jelent meg itt-ott.

evelyn-dick-2

Három gyereket szült, de csak egyikük volt egészséges

Ezután -nem tudni kitől – Evelyn többször is teherbe esett. Lánya szellemi fogyatékosként látta meg a napvilágot, állandó ápolásra szorult, rá egy évre halott csecsemőt szült, 1944-ben pedig megszületett fia, Peter David White – az apát, Mr. White-ot csak kitalálta. 1945-ben Evelyn – szokásához híven váratlanul és minden előzmény nélkül – közölte, hogy hozzámegy John Dick kalauzhoz. Egy hónappal frigyre lépésük után költöztek csak össze. A házasság néhány hónapot bírt, azután John elmenekült, senki sem tudta, hová…

Evelyn az anyjával

Evelyn az anyjával

Gyerekek találtak rá John Dick holttestére

1946. márciusában öt gyerek sétált, amikor találtak valami furcsát a földön. Azt hitték, egy disznó holtteste, de John Dické volt, fej, karok él lábak nélkül. Evelyn a rendőrség faggatózására sokféle kitalált történetet adott elő arról, hogy ő nem tud semmiről, meg hogy egy olasz bérgyilkos üldözte a férjét, s amikor a rendőrök megtalálták férje vérét egy Evelyn által kölcsönvett kocsiban, akkor tovább szőtte a meséjét az állítólagos gyilkosról, aki szerelemféltés miatt ölte meg John Dicket, és őt, a feleséget csak sofőrként használta a holttest eltüntetéséhez.

John Dick

John Dick

A rendőrök egy idő után megelégelték a meséket, és pszichiátriai vizsgálatra rendelték az asszonyt

Evelynről kiderült, hogy átlag alatti intelligenciával rendelkezik, majdhogynem gyengeelméjű. Ennek némileg ellentmond, hogy Evelyn ismét egész kreatív mesékkel állt elő. Korábbi szeretőjét, Bill Bozohukot vádolta, hogy az bérelte fel az olasz bérgyilkost.

rs-evelyn-dick-41c61e6d-819c-4b8c-ac18-15218628a06e

Mindeközben a rendőrök Dick lakásán egy bőröndbe rejtve egy fiúcsecsemő holttestét találták meg

Kiderült, hogy Evelyn fia, Peter David White az. Ekkorra Evelyn már Bozohukot és John Dicket vádolta az összes gyilkossággal, a rendőrség meg Evelyn apját, akinek pincéjében megtalálták Jonh Dick véres cipőit, egy csomó fűrésszel és pisztolyokkal egyetemben.

Végül Evelynt, apját és Bozohukot is vád alá helyezték. Az első tárgyaláson, amire 1946-ban került sor, Evelynt bűnösnek találták, és kötél általi halálra ítélték. Védőügyvédje egy évvel később felmentést ért el azzal az indokkal, hogy Evelyn vallomását szabálytalanul vették fel a bizonyítékok közé.

Bill Bozohuk és Evelyn Dick apja is börtönben csücsült még a per előtt, ott pedig, mivel Evelyn nem volt hajlandó tanúskodni ellene, Bozohukot felmentették, az apát pedig bűnpártolásért ötévi börtönbüntetésre ítélték. Evelynt nem férje, hanem gyermeke megölése miatt ítélték életfogytiglani börtönre. 1958-ban szabadult feltételesen – hogy utána mi lett vele, senki sem tudja. John Dick haláláért soha senkit nem büntettek meg.

Forrás: Rollingstone | Murderpedia