A nő, aki elfelejtette a férjét és a gyerekeit, mert túl sokat dolgozott

Az 55 éves Marie Coe hosszabb ideig  heti hat napon keresztül napi 12 órát dolgozott, míg idegösszeroppanást kapott, és elveszítette az emlékezetét – sem férjére sem gyerekeire nem emlékezett. Bár már sokat javult, valószínűleg teljesen soha nem jön helyre teljesen.

Minden percét vagy munkával, vagy mások segítésével töltötte

Marie saját rendezvényszervező cégét vezette, emiatt állandóan utazott, szervezett, szabadidejében pedig a háztartást vezette. Marie minden percét vagy munkával, vagy mások segítésével töltötte, nem törődött állandó kimerültségével, és kezdődő depressziójával sem.

Végül a teste feladta a harcot

3 évvel ezelőtt egy téli napon Marie üzleti útja egyikén idegösszeroppanást kapott. A férje kezdte kerestetni, így találták meg a benzinkút környékén az autójában ülő nőt, aki nem tudta megmondani, hogy hívják, hol lakik, és mi történt vele. Mivel a CT sem mutatott semmilyen elváltozást, Marie-t stressz okozta emlékezetkieséssel diagnosztizálták.

Újra beleszeretett a férjébe

Állapota tartós maradt. Amikor a kórház behívta hozzá a férjét, hogy hazavigye, Marie el sem akart menni azzal az idegennel, aki belépett az ajtón, ahogy az sem rémlett neki, hogy gyerekei és unokái vannak. 16 éves kora óta ismerte férjét, és mégsem jött rá, hogy ő az. Mark, a férj azonban nem adta fel, mindent elmagyarázott Marie-nak, fényképeket mutatott, főzött vele, romantikus vacsorákra vitte, így az asszony még egyszer beleszeretett a férjébe. Több hét telt el így, amikor Marie emlékei kezdtek visszatérni, az esküvő, a gyerekek, az unokák születésének momentumai is visszatértek, a többi emléket pedig hipnoterapeuta segített felszínre hozni.

Az összeomlás tulajdonképpen az agy védekezése volt a túl sok információ ellen

Az orvosok szerint az asszony memóriavesztéséért a stressz volt a felelős, az összeomlás tulajdonképpen az agy védekezése volt a túl sok információ, feszültség és tennivaló ellen, és azt mondta: most pedig pihenünk. Marie most már majdhogynem teljes életet él, bár a stresszt egész életében kerülnie kell, és nem szállhat vissza a mókuskerékbe sem. Rövidtávú memóriája azonban úgy néz ki, visszafordíthatatlan károkat szenvedett, ha bemegy valamiért a szobába, el is felejti, miért ment be, pár másodpercig tud csak listákat, tennivalókat fejben tartani. Azóta bezárta a cégét, férjével viszont jobb a viszonya, mint valaha.

Forrás: Dailymail