Ők itt Korea utolsó hableányai

Nagy részük már elmúlt 70 éves is, mégis rendszeresen merülnek le a jéghideg vízbe oxigénpalack nélkül a dél-koreai Jeju szigetén a Haenyeók.

A Haenyeo mesterség az ötödik század óta létezik

Régen még a férfiak merültek le tengeri uborkákért, sünökért, kagylókért, tintahalakért. Az 1700-as évektől azonban egyre inkább a nők vették át a feladatot, és így keresték meg a napi betevőjükre való pénzt. Mivel a mesterség kiveszőben van, ezek a nénik az utolsó képviselői. Akár 20 méter mélyre is le tudnak merülni egyetlen levegővel.

last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-018 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-016 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-014 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-013 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-012 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-011 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-010 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-08 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-04 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-02 last-generation-women-mermaids-sea-diving-mijoo-kim-korea-01

Forrás: Boredpanda