Négy borzalmas tanács az életmódgurunak felcsapott Gwyneth Paltrow-tól

Senki sem vonja kétségbe, hogy Gwyneth Paltrow szép és tehetséges színésznő, na de életmódtanácsadónak elég pocsék. Konkrétan veszélyes és káros tanácsokat osztogat boldog-boldogtalannak.

Tim Caulfield kanadai egészségügyi jogász annyira kiakadt a színésznőre, hogy könyvet írt arról, mi mindenben ad téves tanácsokat. Az a könyv (ami elnyerte a Kanadai Tudományos Írók Társasága díját) egyébként pedig nem is olyan vékony… Gwyneth ugyanis a bőrfiatalítástól kezdve az intim tájak gőzöléséig mindenben szakértő akar lenni.

Nézzük, mi az, amit a színésznő ajánl, de Tim Caulfield szerint egy nőnek sem szabadna még véletlenül sem kipróbálnia:

Béltisztításos méregtelenítés

Az örök fiatalságért harcoló színésznők nagy vesszőparipája, állandó jelleggel ki akarnak irtani minden mérget a szervezetükből, még azt is, ami nincs is jelen. Semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá azt, hogy a vastagbélmosás jó lenne a szervezetünknek. Cserébe viszont gyakoribbá válhatnak a bélrendszeri fertőzések, mivel a jótékony baktériumok is kimosódnak.

Extrém fogyókúra

Senki nem fog fogyni attól, ha egész nap citromos vizet vagy valami egzotikus növény kivonatát isszák, és nem esznek rendszeresen. Akkor sem lesz senki karcsúbb, ha Gwyneth-től megrendelik a méregdrága kókuszból, mandulából és és egzotikus gyógynövényekből kevert, reggeli helyett szánt detoxikáló turmixot.

Vaginagőzölés

Elképesztő, hogy ilyet egyáltalán kitalálhattak. Az eljárás során egy gőzölgő teás edényre kell ráülni, cserébe növekszik a termékenység, és a belső hormontermelés (!) legalábbis elvileg. Gyakorlatilag azonban felborítjuk a természetes hüvelyflórát, és égési sérülések veszélyének tesszük ki magunkat. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a termékenységért felelős hormonok sem a hüvelyben termelődnek.

Méhcsípés az arcnak

A rovarméreg akár helyettesítheti is a ránctalanító hatású botoxot – vallja Gwyneth. “Mintha az anafilaxiás sokk annyira revitalizáló volna” – ironizál Tim Caulfield

Forrás: Iflscience