A bozóttűzben megégett sportolónő nem adta fel – Teste 65 százaléka megégett, most mégis boldog és szerelmes

Turia Pitt kemény harcos. Mérnökként és modellként dolgozott, és szenvedélye volt a futás. Rendszeresen futott maratonokat, de 2011-ben az ausztrál verseny közben nem tudott kimenekülni a bozóttűzből, és teste 65 százaléka megégett.

Turia azonban nemcsak túlélt mindent, de tovább folytatja a sportot, rátalált a szerelem, és már a gyerekvállaláson gondolkodnak.

Turia a baleset utána sokáig kómában volt, sok-sok műtéten esett át, ujjainak egy részét le kellett vágni, s számtalan plasztikai beavatkozása volt.

Turia és párja a baleset előtt

Turia és párja a baleset előtt

Két éven át viselt kompressziós kötést napi 23 órán át, enni, inni, járni kellett tanulnia.

Screenshot from 2016-10-17 13:06:49

De Turia megcsinálta, és amikor annyira jobban lett, már futott is újra. Azóta ismét versenyeken vesz részt, nemrég az Ironman Világbajnokságot teljesítette.

Screenshot from 2016-10-17 13:04:16

Közben motivációs előadóként járja a világot, végigment a kínai nagy falon, 2014 márciusában 4000 kilométert tekert párjával együtt egy jótékonysági akció keretében.

Screenshot from 2016-10-17 13:03:54

“Megtapasztaltam, hogy milyen erős vagyok. Ez az erő mindnyájunkban ott van, csak nincs lehetőségünk arra, hogy megtapasztaljuk mindezt” – mondja.

20161017nem-adja-fel-a-megegett

S ha amiatt aggódnánk, hogy Turia nem talál magának párt, megnyugodthatunk: a 32 éves Michael Hoskinnal még a baleset előtt kezdtek el járni, a férfi az intenzív osztályon térdelt le és kérte meg Turia kezét, most pedig már az esküvőjükre készülnek, és mivel az orvosok semmi akadályát nem látják, babát is terveznek.

T

Forrás: DailyMail, Instagram