Elfogták a Teréz körúti robbantás feltételezett tettesét

A Terrorelhárítási Központ egy rajtaütésben elfogta a Teréz körúti robbantással gyanúsítható elkövetőt – írja a Propeller.hu.

Az M1 csatorna, a TEK-re hivatkozva szintén megerősítette az információt, miszerint robbantás feltételezett elkövetőjét fogták el.

teréz_körúti_robbantó

Az elfogott férfi apja korábban független polgármester volt Zala megye egyik kistelepülésén. Az információk szerint a férfi elvált szülők gyereke, édesanyja Budapesten él. A férfit egy “csellel” sikerült azonosítani, majd elfogni. Édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetettek össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

A bombához használt alkatrészeket, részegységeket valóban külföldről szerezhette be a robbantó, aki jogi értelemben ugyan beszámítható, ám egyértelműen megszállott.

A férfit nem lakossági bejelentés alapján fogták el, hanem a rendőrség az általa elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára. A nyomozást ők végezték, az elfogást pedig már a TEK.

Mint ismert: a fővárosi Teréz körúton egy üresen álló üzlethelyiség előtt szeptember 24-én éjjel robbant egy bomba, a detonációban két arra járó gyalogos rendőrjárőr megsérült, egyikük életveszélyesen.