Kölcsönvett idő – Szívbemarkoló történet egy korán megárvult fiúról, aki egy életen át hordozza a bűntudatot

Nem ezt szoktuk meg az animációs filmek alkotóitól, most mégis leesett az állunk. Ez a rövid kisfilm sokkal inkább melankolikus, mint szórakoztató, de pontosan ez volt a célja a film alkotóinak, Andrew Coats és Lou Hamou-Lhadj-nak.

Öt évet szántak rá a közel ötperces remekműre, kizárólag a szabadidejükben dolgoztak rajta, és még abban sem voltak biztosak, hogyan fogadja majd a közönség a számukra szokatlan kisfilmet. De nem volt vesztenivalójuk: szponzorok nélkül dolgoztak, és valami nagyot akartak alkotni. Hát, ez sikerült is.

“Ki akartunk lépni a komfortzónánkból és valami olyat alkotni, ami nem a megszokott családi mozis téma köré épül föl, hanem valami szokatlanul komoly témával foglalkozik. Nagy kihívás volt ez a számunkra” – nyilatkozta Lou Hamou-Lhadj.

Andrew Coats szerint “az amerikaiak azt szokták meg, hogy az animációs film egyet jelent a gyerekfilmmel, annak ellenére, hogy a világ többi részén még számos más témában is készítenek animációs filmet.”

Gyönyörű, ugyanakkor rendkívül szomorú film ez, mely egy fiatalon megárvult fiú bűntudatáról szól, ami elkísérte egy egész életen át. Valamennyire viszont egyfajta világfájdalom, Weltschmerz is végigvonul a rövid alkotáson, mellyel a felnőtt korosztály szinte minden tagja azonosulni tud. A film címe, “Borrowed Time” (Kölcsönvett idő) sok mindenre utalhat, a legjobb az, ha te magad is végignézed, és kölcsönveszed rá a saját idődet.

Forrás: mashable.com