Semmi bogár – Ilyen lehet az, amikor régen szerettél valakit, és még felzaklat, ha újra találkoztok

Mit tennél, ha évek múlva összefutnál az exeddel, aki egykor sokat jelentett neked? Főleg, hogy még érzed ugyanazt a vibrálást kettőtök között… Egy kisfilm, ami egyszerre vicces és elgondolkodtató, és ami tükröt tart neked, ha találkoztál már valakivel, akit még nem engedtél el a szívedből igazán. Erről (is) szól Visky Ábel Semmi bogár c. rövidfilmje.

A kisfilm története egyszerű: két fiatal találkozik a 4-6-os villamoson, és beszélgetni kezdenek. A párbeszédből kiderül, hogy pár évvel ezelőtt jártak, de valamiért megszakadt közöttük a kapcsolat, és most újra egymás útjába keveredtek. Leszállnak a villamosról, elindulnak a Boráros téren és a Duna-parton, esőben tapogatóznak, kivel mi történt az alatt az idő alatt, míg nem együtt voltak.

“Hogyan kommunikálnak egymással ennyi idő elteltével? Hogyan szövik bele a párbeszédbe a közös múltjukat? Mit mesélnek egymásnak a másik nélkül eltöltött időszakról? Kirajzolódhat-e egy ilyen rövid találkozásból, hogy annak idején milyen volt a kapcsolatuk? A főszereplők egyénisége és a közöttük levő kémia tud-e elég izgalmas lenni ahhoz, hogy 8 percen keresztül lekösse a figyelmünket?” – nyilatkozta Visky Ábel az Indexnek arról, hogy milyen kérdések foglalkoztatták a kisfilm elkészültekor.

A kisfilm a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál felkérésére készült, a főszereplőket pedig Vecsei Miklós (Vígszínház) és Mészáros Blanka (Katona József Színház) alakítják.

A fiatal színészek nagyon természetesen, mindenféle mesterkéltség nélkül beszélnek, a párbeszéd sokszor nagyon vicces és a szereplők között jelen lévő kémia igazán magával ragadó. Talán az a legérdekesebb ebben a kisfilmben, amit az egykori szerelmesek nem mondanak el egymásnak – ami csak a tekintetekből lehet kiolvasni, ahogy néznek egymásra, vagy az elhallgatott válaszokból, amelyek a kényes kérdésekre nem érkeznek meg.