Videó: Hét nyelven beszél a négyéves kislány

A négyéves Bella Devyatkina egy tehetségkutatóban mutatta meg, hogy orosz anyanyelvén kívül hat nyelven beszél és énekel.

Bella az anyanyelvén kívül angolul, franciául, spanyolul, kínaiul, arabul, és németül beszél. Az anyuka szerint nem csak megtanult néhány alapmondatot, hanem beszél is az adott nyelveken valamennyire.

A kislány alapvetően nagyon tehetséges a nyelvtanulásban, de nem tartana itt, ha anyukája két éve el nem kezd angolul beszélni hozzá. Mivel Bella nagyon érdeklődött már akkor is, idővel olyan embereket szervezett köré, akik anyanyelvi szinten beszélnek más idegen nyelveket is. Bella nagyon jól halad, legnagyobb álma pedig az, hogy hableány lehessen, és a halakkal is tudjon kommunikálni.

A videóban angolul beszélnek hozzá, Bella keresi az ajándékát, amit akkor kap meg, ha egy kicsit játszik a nyelvekkel. Angolul azt kérdezik tőle, melyik dinoszaurusznak van két sorban csontos lemeze, ami végigvonul a hátán és a farkán. Ő pedig válaszol, hogy a Stegosaurus. Németül azt kérdezik tőle, hogy hívják, spanyolul dalt énekeltetnek vele, franciául ismét az ajándékot keresik, kínaiul azt kérdezik tőle, mivel látunk, ő pedig válaszol, hogy a szemével. Arabul még meg kell neveznie a bolygót, amin él, és kész is van.

Forrás: Dailymail