Milliárdosok őrült hobbival

Mit tehet az ember, ha annyi pénze van, mint a pelyva, és a legtöbb célját már megvalósította? Keres valami extrém sportot vagy őrültséget, amiben továbbra is kiteljesedhet.

Kép forrása: Myfirstclasslife

Kép forrása: Myfirstclasslife

David Rockefeller megszállottan érdeklődik a rovartan, az entomológia iránt, most 101 évesen pedig már nagy szakértőnek mondhatja magát a területen. Hatéves kora óta olyamatos gyűjti és figyeli a különböző rovarokat, már 5 kontinensről szedett össze példányokat, akiknek természetesen külön speciális, klimatizált szobájuk van Rockefeller New York-i házában.

24/09/2013 - San Francisco (USA CA) - 34th America's Cup - Final Match Day 14, ORACLE Team USA vs Emirates Team New Zealand - Larry Ellison

Kép forrása: Sanfrancisco.cbslocal.com

Larry Ellison az Oracle szoftver cég elnöke szeret házakat és autókat gyűjteni, no meg szenvedélyesen vitorlázik és repül is.Nem is akárhogy: gyűjteményében harci repülőgépek, vadászgépek, és sugárhajtású repülők is szerepelnek, ráadásul Ellison szereti használni is őket.

branson kitesurfing pic 7

Sir Richard Branson, a Virgin cégcsoport tulajdonosa cégeket gyűjt, illetve van már vasúttársasága, Forma 1-es csapata, és folyamatosan gyűjti a Karib-tengeren a Brit Virgin-szigeteket gyűjti. van, amelyiken még csak birtokai vannak, de a Necker Island nevű szigetet meg is vásárolta. A legőrültebb hobbija pedig kétségkívül az űrutazás – de ebből legalább mások is profitálnak.

Forrás: Forbes

Forrás: Forbes

Kim Dotcom pedig a Garfieldok Garfieldja, ő rengeteg pénzének egy részét arra használta, hogy háza egy részét tökéletesen hangszigetelje, és úgy építtesse meg, hogy semmiféle nesz ne szűrődhessen be, amíg ő az igazak álmát alussza.

És akkor még néhány híres és gazdag ember fura hobbival:

Warren Buffett kedvence az online bridzs és az ukulele

Warren Buffett kedvence az online bridzs és az ukulele

Steve Wozniak a Segway poo megszállottja

Steve Wozniak a Segway polo megszállottja

A Twitter korábbi verzérigazgatója szereti figyelni a méheket, saját kaptárai és méze is van

A Twitter korábbi verzérigazgatója, Dick Costolo szereti figyelni a méheket, saját kaptárai és méze is van

Angelina Jolie tőröket gyűjt kislánykora óta

Angelina Jolie tőröket gyűjt kislánykora óta, anyja biztatására kezdte

A Google társalapítója,  Sergey Brin a veszélyes sportokért rajong, kedvence a trapéz

A Google társalapítója, Sergey Brin a veszélyes sportokért rajong, kedvence a trapéz

Forrás: Businesscafé, Forbes, Businessinsider