Zseniális ötlet: Így segítenek a demenciás időseknek, hogy “hazataláljanak”

A True Doors csapata különböző matricákkal segíti azokat az idős embereket, akiknél olyan előre haladott a demencia, hogy nehezen találják meg saját otthonukat. Lehet választani az ő ajtómatrica-kollekciójukból, de lehet teljesen egyedit is készíttetni.

A vállalkozást alapvetően nem a demenciával küzdőknek találták ki, hiszen már a gyerekek vagy a kollégisták is szeretik kidíszíteni saját ajtajukat, de meglepetésként a memóriazavarosoknak segít a legtöbbet. Ha van saját otthonuk, annak ajtaját ismerik fel könnyebben, vagy ha valamilyen intézményben élnek, akkor az ottani szobaajtót.

nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-56 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-54 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-53 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-52 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-45 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-43 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-10 nursing-homes-dementia-patients-personalised-true-doors-stickers-4

Forrás: Boredpanda