Lefagyasztottak egy 14 éves lányt

Egy 14 éves brit lány rákban haldoklott, és az volt az utolsó kívánsága, hogy testét fagyasszák le, hátha néhány évtized múlva megtalálják a rák ellenszerét, és ő feléleszthetik. Az apja nem akart beleegyezni, de végül a bíróságon törte meg édesapja akaratát a haldokló lány.

Az eljáráshoz először is bírósági engedélyre volt szükség, amit nem volt egyszerű megszerezni. A rákos lány szülei ugyanis előzőleg elváltak, az apa nem akart beleegyezni a lánya kérésébe, mivel az eljárás 37.000 fontba (13 millió forintba) kerül. Ráadásul, ha 100 év múlva élesztik fel a lányt, akkor teljesen egyedül lesz, viszont az anyuka támogatta a lány kérését.

Végül a lány egy levelet írt a bírónak a halálos ágyán, a döntés pedig megszületett: az anya dönthetett lánya sorsáról, így engedélyezték az eljárást. A bíró még meg is látogatta a kis beteget, és elbeszélgetett vele.

A nevét nem vállaló kamaszlány lett az első brit gyerek, akit lefagyasztottak. Amikor meghalt, testét -196 fokos tartályba helyezték, és azóta  egy detroiti intézetben őrzik.

18N_NEWS LETTER

Ezt a levelet írta: “Megkértek, magyarázzam el, miért kérem ezt a szokatlan dolgot. Még csak 14 éves vagyok, és nem akarok meghalni, de tudom, hogy meg fogok. Ha lefagyasztják a testemet, esélyt kapok arra, hogy meggyógyítsanak és felébresszenek, még ha csak évszázadok múlva is. Nem akarom, hogy eltemessenek a föld alá. Élni akarok, hosszabb ideig élni és hiszek abban, hogy a jövőben megtalálják a gyógymódot a betegségemre, és felébresztenek. Élni akarok ezzel a lehetőséggel, ez az én kívánságom.”

Forrás: Dailymail