Véletlen egybeesések, amik igazak, mégis nehéz őket elhinni

A legtöbbünk megtapasztalt már különleges véletlen egybeesést az életében. Például ugyanazt a mondatot mondjuk ki valakivel egy időben,  vagy olyan helyen futunk bele a legjobb barátunkba, ahol álmunkba sem gondoltuk volna. Na de vannak félelmetes egybeesések is: például az, amikor 14 évvel a katasztrófa előtt megjósolták a Titanic vesztét, vagy hogy a Simpson családban megjövendölték Trump elnökségét.

Ikrek ugyanolyan élettel

Egy ohiói ikerpárt születésükkor elválasztottak egymástól. Azt sem tudták, hogy a másik létezik. Az életük azonban elképesztő hasonlóságokat mutat: mindkettejüket Jamesnek nevezték el új szüleik az adoptáláskor, mindketten arra vágytak, hogy rendőrök legyenek, mindkettejük egy Linda nevű nőt vett feleségül. Mindegyiküknek született fia, akit James Allan-nek hívnak. Még kutyáik neve is azonos: Toy. Mindkét fiú később elvált, és mindkettejük egy Betty nevű nővel házasodott újra.

unbelievable-historic-coincidences-10-5829957f70f8a__700

Edgar Allan Poe hátborzongató könyve

Ötven évvel a tragédia előtt Poe írt egy könyvet “The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket” címmel, amiben négy tengerész sorsát meséli el, akik túlélik, hogy a hajójuk elsüllyed, de megeszik Richard Parker hajósinas testét. 46 évre rá egy hajó tényleg elsüllyedt, és a túlélők megettek egy hajósianst, hogy túléljék a kalandot. A hajósinas neve Richard Parker volt.

unbelievable-historic-coincidences-7-58298022f3efa__700

Mark Twain megjósolta saját halálát

Az író 1835-ben született, amikor a Halley üstökös átfutott az égen. Ez csak 76 évente történik meg, Twain pedig azt mondta, akkor fog meghalni, amikor az üstökös legközelebb jön. Twain azon a napon halt meg, amikor az üstökös feltűnt az égbolton 1910-ben.

unbelievable-historic-coincidences-12-582997a4a1f65__700

A lány, akit nem lehetett elsüllyeszteni

Violet Jessop túlélte a Titanic, az Olympic és a Brittanic tragédiáját is. A Titanic elsüllyedésénél Violet több nőnek és gyereknek segített a mentőcsónakokba jutni, és egy gyerekkel az ölében ő is beszállt egybe. A Britannic aknára futott, és elsüllyedt, Violet itt nem tudott a mentőcsónakba szállni, hanem a vízbe ugrott, ahol az örvény lehúzta magával. Még a fejét is beütötte – eltört a koponyája –  a hajótestbe, mégis élve került ki a katasztrófából. Violet mégis hosszú életet élt, még 42 éven át szolgált hajókon, majd nyugdíjba vonult, csirkéket tartott, kertészkedett, és 83 évesen halt meg.

unbelievable-historic-coincidences-12-58298ecd2a6a3__700

 Trump elnöksége és a Simpson család

A Simpsons családban sokféle dolgot megjósoltak már, de egyik sem jött be ilyen hátborzongató módon. A 2000-es évben már megrajzolták Trump figuráját elnökként, és 2015-ben az egyik epizódban még egyszer megmutatták.

unbelievable-historic-coincidences-9-58298026b39ee__700

Véletlen vagy reinkarnáció?

A Ferrari cég alapítója, Enzo Ferrari 1988 augusztus 14-én halt meg. Egy hónappal később, október 15-én az Arsenal focistája, Mesut Özil megszületett. Nem is kicsit hasonlítanak.

unbelievable-historic-coincidences-coverimage2

Megjósolták a Titanic elsüllyedését

14 évvel a tragédia előtt a fantasztikus regényeket író, amerikai Morgan Robertson írt egy Futility című novellát, amiben egy Titan nevű hajó elsüllyed. A novellában a Titanicot is elsüllyeszthetetlennek nevezték, azon sem volt elég mentőcsónak, és az is jéghegynek ütközött az Atlanti-óceán északi részén.

unbelievable-historic-coincidences-2-582980162b2b0__700

A dán biciklista, aki két repülőgépszerencsétlenséget is túlélt

Maarten de Jonge dán kerékpáros két szörnyű tragédiát is megúszott. Először az eltűnt Malaysia Airlines  370-es repülőjére volt foglalt jegye, de egy órával elkésett a beszállásról, a Malaysia Airlines 17-es járatára is volt jegye – ezt a gépet lőtték le Ukrajna felett 2014-ben. Maarten indulás előtt nem sokkal döntött úgy, hogy másik géppel megy, hogy pénzt spóroljon a jegyen.

unbelievable-historic-coincidences-19-582ac7e465750__700

Forrás: Boredpanda